Γιώργος Τσίπρας: Εμείς δεν μοιράζουμε καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

Γιώργος Τσίπρας: Εμείς δεν μοιράζουμε καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

«Η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα έχει πρόγραμμα που ανακουφίζει τον λαό και την αγορά»

Την κυβερνητική ρύθμιση 120 δόσεων και για τις επιχειρήσεις σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και πρώην διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

«Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το περιεχόμενο της οποίας ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση προχωρά σε ρύθμιση 120 δόσεων και για τις επιχειρήσεις.

Η νέα ρύθμιση:

  • θα καλύπτει την πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής επιχειρήσεων που στερούνταν ρευστότητας και δεν μπορούσαν να πληρώσουν σε 24 ή 36 δόσεις.
  • τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν μεν την οριακή δυνατότητα να πληρώνουν αλλά χρειάζονται τόνωση ρευστότητας

και

  • την ανάγκη ρύθμισης οφειλών προσώπων που βαρύνονται με χρέη επιχειρήσεων που έχουν κλείσει.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες, με Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ψηφισμένου Νόμου για την άμεση αποδέσμευση κατασχεμένων λογαριασμών πάνω από το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ με μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους σε ύψος τριπλάσιο (και σε περιπτώσεις τετραπλάσιο) με τις δόσεις που δίνονται στο πλαίσιο των 120 δόσεων».

Και στο πολιτικό «δια ταύτα», ο Γιώργος Τσίπρας συμπεραίνει: «Η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα έχει πρόγραμμα που ανακουφίζει τον λαό και την αγορά. Η ΝΔ μοιράζει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς».