«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιβάλλουν το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου έναντι πάντων»

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιβάλλουν το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου έναντι πάντων»

Αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Η Ελλάδα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιβάλλουν, όπως έχουμε χρέος ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι πάντων» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντας τα πτυχία των σπουδαστών της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στη Λέσχη Αξιωματικών.

Ο κ. Παυλόπουλος στο μήνυμά του προς την Άγκυρα ανέφερε ότι όσο η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της, που πλήττουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, τόσο περισσότερο θα προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή και θα απομονώνεται διεθνώς, υπονομεύοντας, με δική της αποκλειστικώς ευθύνη, την όποια ευρωπαϊκή της προοπτική.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα ως συνεπής υπέρμαχος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας έχει πια, αντίθετα από την απομονωμένη Τουρκία, την πλήρη και ειλικρινή συμπαράσταση τόσο της Διεθνούς Κοινότητας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους της 7ης Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης, αφού τους ευχήθηκε καλή πορεία στην σταδιοδρομία τους και ευόδωση των στόχων τους για επάξια άνοδο στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι η επιμόρφωση αυτή συνεισφέρει στην μετάδοση πολύτιμων γνώσεων κυρίως στα πεδία του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Σχέσεων.

Όπως επισήμανε «για εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θεμελιώδης αρχή και υποχρέωση, στον χώρο της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο σεβασμός και η υπεράσπιση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους, έναντι παντός, άρα και έναντι της Τουρκίας».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η εκ μέρους των Στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε βάθος γνώση των δεδομένων του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου συνιστά κρίσιμο σημείο υπεροχής έναντι άλλων, και ιδίως έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τα οποία, δυστυχώς, αναγκάζονται να σύρονται πίσω από ανιστόρητες και ανερμάτιστες θέσεις της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. «Θέσεις οι οποίες, εσκεμμένως ή όχι, συγχέουν την ισχύ του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου με το, δήθεν, «δίκαιο της ισχύος» και το «δίκαιο του ισχυρού» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.