Κουτσούμπας: Οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής με την Τουρκία είναι μπροστά μας

Κουτσούμπας: Οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής με την Τουρκία είναι μπροστά μας

Χαρακτήρισε επικίνδυνο τον εφησυχασμό έναντι της τουρκικής προκλητικότητας

«Η αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, στην ευρύτερη περιοχή, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ΄ αυτούς τους οξυμμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι Αμερικάνοι, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε, ότι «τελικά θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός και η νεολαία», ενώ κάλεσε «τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός», σημειώνοντας «άλλο η ψυχραιμία, που είναι απαραίτητη κι άλλο ο εφησυχασμός, που είναι επικίνδυνος και είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα».

«Οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής είναι μπροστά μας, άρα και η πολιτική που πρέπει να αναπτυχθεί από δω και πέρα και οι θέσεις των κομμάτων, το κριτήριο ψήφου και για τις 7 Ιουλίου, θα είναι και αυτό. Γι΄ αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει τη δύναμη εκείνη που μπορεί να τον κάνει τον ίδιο δυνατό, να κάνει δυνατή τη χώρα την επόμενη μέρα κι αυτό είναι το ΚΚΕ» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.