Αχτσιόγλου: Τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλει να σαρώσει ο Μητσοτάκης

Αχτσιόγλου: Τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλει να σαρώσει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας για τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης

«Σε αντίθεση με τα στελέχη του που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά, όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει: «Επταήμερο εργασίας και όχι στον "εκβιασμό" από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη. Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του. Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα "εμπόδια" δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να "σαρώσουν ως οδοστρωτήρες", όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν. Ας μην το επιτρέψουμε» καταλήγει η υπουργός Εργασίας στην ανάρτησή της.

Στον ίδιο άξονα και ο ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του τονίζει πως: «Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει».

«Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι "θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα", απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ήμερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.