Κομισιόν: Εσωτερικό θέμα της Ελλάδας η λίστα Λαγκάρντ

“Τα κράτη μέλη λαμβάνουν πληροφορίες και εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτές τις πληροφορίες, πώς θα τις διαχειριστούν, πώς θα τις επεξεργαστούν και πώς θα εφαρμόσουν την εθνική τους νομοθεσία με σωστό τρόπο. Το θέμα αυτό είναι εσωτερικό”.

Αυτά αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα φορολογίας και καταπολέμησης της απάτης, Αλγκίρντας Σεμέτα, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση για το αν θα αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ ή όχι.

Στην ερώτησή που είχε καταθέσει ο κ. Χουντής κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερωτούσε τον επίτροπο αν τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ “μπορούν να διαβιβασθούν νομίμως μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στα πλαίσια των συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών, και εάν μετά τη διαβίβαση αυτών των πληροφοριών τα κράτη μέλη μπορούν νομίμως να επεξεργάζονται τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους”.