Μπακογιάννης: Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η Σεπτέμβρη

Μπακογιάννης: Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η Σεπτέμβρη

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του news.gr με τις δηλώσεις του νέου δημάρχου της Αθήνας

Στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας βρέθηκε ο νικητής των δημοτικών εκλογών Κώστας Μπακογιάννης για μια πρώτη συνάντηση και ενημέρωση από τον νυν δήμαρχο κ Γιώργο Μπρούλια, ενόψει της ανάληψης καθηκόντων από την 1η Σεπτέμβρη.
«Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό, θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η Σεπτέμβρη. Φυσικά η απερχόμενη δημοτική Αρχή, έχει την ευθύνη της πόλης, μέσα στο καλοκαίρι.

Όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να οργανώσουμε μια ομαλή μετάβαση.

Θέλω να πω λοιπόν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ Μπρούλια, τον κ Δήμαρχο για την καλή συνάντηση εργασίας, βεβαίως είναι μόνο η αρχή έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας και αυτό το οποίο κρατάω το οποίο είναι πολύτιμο για όλους είναι το πνεύμα συνεργασίας, αλληλοσεβασμού. Όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι θα βράσουμε και την επόμενη μέρα. Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη για να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά» είπε σχετικά.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφων οτι μπήκαν στη ουσία απάντησε:

«Αυτό μας έλειπε να μη μπούμε στην ουσία. Το ζητούμενο είναι να κάτσουμε κάτω να κάνουμε την δουλειά μας. Έχουμε πολλά ανοιχτά θέματα. Βεβαίως έχουμε την τύχη να έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο. Ξέρουμε όμως ότι έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες, δεν έχουμε άλλοθι δεν έχουμε δικαιολογίες και δεν πρέπει να χάσουμε κανένα λεπτό».

Στο ερώτημα για πιθανές συνεργασίες απάντησε πως: «Είναι πάρα πολύ νωρίς, σε κάθε περίπτωση και εδώ νομίζω ότι διερμηνεύω τον κ δήμαρχο, κανείς από εμάς δεν έχει διάθεση να μπούμε  σε συναλλαγές. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση».

Περιμένουν μαγικά από εσάς τον ρώτησαν:

«Δεν υπάρχουν μάγοι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, ξέρετε έγω έχω σχεδόν 10 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και ξέρω πάρα πολύ καλά τι μας περιμένει. Το ζητούμενο είναι να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Μόνο όλοι μαζί από κάτω προς τα πάνω μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη» απάντησε.