«Θα εργασθούμε σκληρά για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας»

«Θα εργασθούμε σκληρά για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας»

Το μήνυμα του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη

«Θα εργασθούμε σκληρά, για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», δήλωσε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας έχει η κ. Δούρου.

«Οφείλει, λοιπόν, το επόμενο διάστημα να φροντίσει, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος» σημειώνει, καταλήγοντας: «Αν πιστεύει ότι μπορούμε να τη βοηθήσουμε, είμαστε πρόθυμοι να συνεργασθούμε».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Πατούλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Το ποσοστό που μας έδωσαν οι πολίτες της Αττικής την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή μας τιμά. Είμαστε αποφασισμένοι να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας επίγνωση της κατάστασης, εγώ και οι συνεργάτες μου, θα εργαστούμε σκληρά για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.  Θα βάλουμε τέλος σε μια περίοδο απραξίας και παρακμής και θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι.

Εργαζόμαστε για την Αττική από την πρώτη στιγμή που πήραμε την απόφαση να διεκδικήσουμε την περιφέρεια. Από τότε, μέχρι και σήμερα, επισκεφθήκαμε όλες τις περιοχές της Αττικής, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορούν να διαμορφωθούν.

Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με στόχο να το θέσουμε σε εφαρμογή, από τη πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε την διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που αναλαμβάνουμε επίσημα, μεσολαβεί ένα διάστημα το οποίο θα αξιοποιήσουμε για να προετοιμαστούμε, να ενημερωθούμε και να διαμορφώσουμε το πλάνο, με βάση το οποίο θα πορευθούμε για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική μας».

«Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις παρατάξεις για να πάμε την Αττική μπροστά»

«Πληροφορήθηκα και εγώ ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου η κ. Δούρου. Δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί της, γιατί προφανώς την ώρα που με κάλεσε, βρισκόμουν στο εκλογικό μου κέντρο και έκανα δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σας διαβεβαιώ ότι θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί της, προκειμένου να συναντηθούμε και να ενημερωθώ για όλα τα ζητήματα της περιφέρειας. Από πλευράς μου είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις παρατάξεις, πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, για να πάμε την Αττική μπροστά.

Να σημειώσω όμως ότι η θητεία της κ. Δούρου λήγει στις 31 Αυγούστου. Ως τότε έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων της Περιφέρειας Αττικής. Οφείλει, λοιπόν, το επόμενο διάστημα να φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που μας πλήγωσαν. Αν πιστεύει ότι μπορούμε να την βοηθήσουμε, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε.

Θεωρώ ότι κοινό σημείο αναφοράς, όσων διεκδικήσαμε την περιφέρεια Αττικής, είναι να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μέσα από συνεργασία και συνεννόηση. Χθες δεν νίκησε μόνον η παράταξη Νέα Αρχή, νίκησε η ενότητα. Όπως θα διαπιστώσετε το επόμενο διάστημα, θα γκρεμίσουμε στην πράξη τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας.

Όλες τις σημαντικές αποφάσεις που έχω λάβει, σε όσες θέσεις ευθύνης υπηρέτησα μέχρι σήμερα, ήταν αποφάσεις που έτυχαν ευρείας πλειοψηφίας. Είναι στο DNA μου η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας. Με προτεραιότητα, την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής θεωρώ ότι οι συνυποψήφιοι μου θα δεχθούν να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων πάνω στις οποίες θα κινηθούμε».

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...