Δούρου: Σταθήκαμε όρθιοι σε πείσμα της κακοφωνίας και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών

Δούρου: Σταθήκαμε όρθιοι σε πείσμα της κακοφωνίας και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών

Έχει καλέσει ήδη τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρεί και να συναντηθούν τις επόμενες μέρες

Πρόσκληση στον κ. Πατούλη και στους επικεφαλής των παρατάξεων για να «δούμε μία σειρά από θέματα που τώρα πια θέλουν συμφωνία και συναίνεση», απηύθυνε η Ρένα Δούρου από το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα όπου λίγο μετά προσήλθε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους.

Στη δήλωση της η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι δεν θα περιμένει την ημερολογιακή αλλαγή θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου και ότι κάλεσε ήδη τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρεί αλλά και για να συναντηθούν τις επόμενες μέρες, καθώς «οι προκλήσεις είναι μεγάλες και δεν μπορούν να περιμένουν».

Επισήμανε ότι η απλή αναλογική απαιτεί συνθέσεις, συνεργασία και προγραμματικές συγκλίσεις, για να δρομολογηθούν πλέον άμεσα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας ώστε «να μην χαθούν όσα πετύχαμε».

Σημείωσε ότι θα κάνει πράξη την τακτική της συναινετικής λήψης των αποφάσεων επί όλων των σημαντικών θεμάτων.

Δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση, «σηκώνοντας το γάντι από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», όπως είπε, «ενός έργου που για πρώτη φορά έγινε στην Περιφέρεια Αττικής: Του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης, των υποδομών που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης».

Η περιφερειάρχης ξεκίνησε τη δήλωση της ευχαριστώντας όλους τους πολίτες που τίμησαν με την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους, «στη βάση του έργου που υλοποιήσαμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την εδραίωση δομών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Σταθήκαμε, τόνισε, «όρθιοι, σταθήκαμε όρθιες, σε πείσμα της κακοφωνίας, της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών».

Απευθυνόμενη σε αυτούς που δεν πείστηκαν για το έργο της παράταξής της, και προτίμησαν είτε την αποχή, είτε μια άλλη πολιτική και αισθητική επιλογή για τη διαχείριση του μέλλοντός της Περιφέρειας Αττικής, τους διαβεβαίωσε ότι η δική τους αυστηρή κρίση «θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτερες και καλύτεροι, ώστε να σταθούμε δίπλα τους με περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Η Κ. Δούρου κλείνοντας τη δήλωσή της είπε ότι «μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην ξαναπέσει, όχι η Αττική, η πατρίδα ολόκληρη στα χέρια εκείνων που την οδήγησαν στην εθνική καταστροφή της χρεοκοπίας και των μνημονίων, χωρίς ποτέ να δείξουν κατανόηση και φροντίδα για όσες και όσους βρέθηκαν στο περιθώριο και δοκιμάστηκαν.

Έχουμε την ηθική υποχρέωση να αποτρέψουμε την επέλαση ενός ακραίου κοινωνικού κυνισμού, και ενός πολιτικού ρεβανσισμού που γυρίζει την πατρίδα μας στο πιο σκοτεινό παρελθόν της πρόσφατης Ιστορίας μας. Θα είμαστε εδώ».