Ταχιάος: Στρέψτε τα φώτα στον νικητή, εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη

Ταχιάος: Στρέψτε τα φώτα στον νικητή, εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του»

Μετά τη γνωστοποίηση του exit poll για τον κεντρικό δήμο και τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος δήλωσε: «Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη.

«Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του» ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια «μέρα γιορτής¨». Είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: «δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε».

Επικαλούμενος τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, τόνισε ότι ήταν πιστός στις αρχές του και στις αξίες του και έδωσε τον αγώνα όσο πιο δυνατά μπορούσε. «Θα συνεχίσω στον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη που είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, είναι το πάθος μου» πρόσθεσε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο. Επέλεξα να κάνω έναν αγώνα όπου η βασική λέξη ήταν «υπεύθυνα» και πίσω από αυτή την λέξη ήταν η αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη» σχολίασε και επισήμανε ότι «μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του του έμαθε να θέλει να κερδίζει και να ξέρει να χάνει».

Μιλώντας για τους συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε, σχολίασε ότι αντιπροσώπευαν το ίδιο σύστημα αξιών με τον ίδιο και «επέλεξαν να μην παραδοθούν ούτε στα fake news, ούτε στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στους αντιπάλους, ούτε κυρίως να κρύψουν αυτό το οποίο είναι στην πραγματικότητα. «Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που αυτή η εξαιρετική ομάδα που συγκροτήσαμε σε αυτές τις εκλογές, η ομάδα «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα» μπόρεσε να είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζω ότι το γεγονός αυτό θα εκτιμηθεί και πάντως είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει καλό σκοπό για τη Θεσσαλονίκη, οποιουδήποτε δέχεται να συνενώσουμε δυνάμεις για το καλό αυτής της πόλης» υπογράμμισε.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, «όλους τους εθελοντές, όλους τους υποψηφίους, τους εκατοντάδες ανθρώπους που», όπως ανέφερε, συντάχθηκαν μαζί του σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ίδια τη ΝΔ για τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου όπως επίσης και την τοπική ΝΔ η οποία πραγματικά έδωσε την ψυχή της για το αποτέλεσμα το οποίο έχω φέρει» είπε.

Για την παράταξή του, επισήμανε, ότι θα γίνει συζήτηση στην πορεία, ωστόσο, τόνισε: «οι άνθρωποι της παράταξής μου έχουν άλλο αγώνα μπροστά και καλό θα είναι να είναι όλοι ενωμένοι γιατί 7 Ιουλίου έχουμε βουλευτικές εκλογές».