«Δεν θα κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν ενόψει δεύτερου γύρου»

«Δεν θα κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν ενόψει δεύτερου γύρου»

Το μήνυμα Γερουλάνου για την προσεχή Κυριακή

Αντίθετη με τη «λογική της λειτουργίας της παράταξής» του, «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» αλλά και την «πολιτική αντίληψη όσων συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια θα ήταν οποιαδήποτε απόπειρα να κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν στον πρώτο γύρο» τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της, Παύλος Γερουλάνος, ενόψει του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, όπου την τελική ψήφο των πολιτών της Αθήνας θα διεκδικήσουν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Γερουλάνος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι η στάση του θα ήταν διαφορετική «αν στον δεύτερο γύρο είχαν περάσει εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και ακραίων απόψεων, διότι θα ήταν πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Ευτυχώς αυτός ο κίνδυνος είναι πια μακριά» αναφέρει. Ο κ. Γερουλάνος, υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι που τον τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές, «είναι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη και κρίση, άνθρωποι που ξεπέρασαν την πόλωση και τις κομματικές αγκυλώσεις για να αναδείξουν μια διαφορετική άποψη για την πόλη, αλλά και την πολιτική».

Ο κ. Γερουλάνος σημειώνει επίσης ότι «οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας με τους δύο υποψηφίους, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη και τις παρατάξεις τους έγιναν σαφείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου». Και υπογραμμίζει ότι «όποιος από τους δύο και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των Αθηναίων δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα».