«Θρίλερ» για μία έδρα στις ευρωεκλογές και στον δήμο Θεσσαλονίκης

«Θρίλερ» για μία έδρα στις ευρωεκλογές και στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αμυράς-Ζαγοράκης διεκδικούν μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο - Ζέρβας και Ορφανός δίνουν μάχη για τον β΄ γύρο στη Θεσσαλονίκη

Οι καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των τελικών αποτελεσμάτων τόσο των ευρωεκλογών, όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιτείνουν την αγωνία κάποιων υποψηφίων, με το ενδιαφέρον να στρέφεται, στο ποιος θα είναι τελικά ο 8ος ευρωβουλευτής της ΝΔ και ποιος θα βρεθεί αντίπαλος του κ. Ταχιάου στον β΄ γύρο στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, μέχρι αυτήν την ώρα έχει ενσωματωθεί το 96,44% των εκλογικών τμημάτων, με την ΝΔ να εκλέγει οριστικά 8 ευρωβουλευτές, μετά την απώλεια της έδρας από τον MeRA25. Σε θρίλερ εξελίσσεται, το αν αυτήν την έδρα θα καταλάβει ο απερχόμενος ευρωβουλευτής του κόμματος Θοδωρής Ζαγοράκης ή ο προερχόμενος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στην 8η θέση.

Σε ό,τι αφορά στους δήμους, στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα. Ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη δεν έχει ξεκαθαρίσει, ποιος εκ των κ.κ. Ζέρβα και Ορφανού θα είναι αντίπαλος του Ταχιάου στον β΄ γύρο. Με ενσωματωμένο το 91,16% των εκλογικών τμημάτων, στην 2η θέση βρίσκεται επί του παρόντος ο συνδυασμός του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα με 16.652 ψήφους, έναντι 16.328 ψήφων που έχει προς το παρόν ο συνδυασμός του κ. Γιώργου Ορφανού.