Φλαμπουράρης: Κρατήσαμε δυνάμεις, δεν εξαφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Φλαμπουράρης: Κρατήσαμε δυνάμεις, δεν εξαφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη μετάδοση του κοινού exit poll

Στη δημοσιότητα δόθηκε τόσο το κοινό exit poll, όσο και αυτό της ΕΡΤ στις 19.00 ακριβώς.
Σύμφωνα με αυτά, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο πάνελ του Ant1 ανέφερε συγκρατημένα πως: «Κρατήσαμε δυνάμεις. Δεν εξαφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε ποια θα ειναι η διαφορά».

Ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε αντίθετος με πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι και τόνισε πως δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί και η διαφορά από τη ΝΔ είναι της τάξεως του 7%-8%, καθώς οι ευρωεκλογές έχουν τη δική τους σημασία ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να δούμε και τα αποτελέσματα στην Ευρώπη.

«Οι ευρωεκλογές έχουν σοβαρή κρισιμότητα» επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να παραιτηθεί η ΝΔ σε ανάλογη διαφορά (3,8%) γιατί είχε άλλα δύο χρόνια διακυβέρνησης μπροστά της.

Ακόμη ισχυρίστηκε πως τότε είχαν «αρχίσει να υπογράφουν δεκάδες μνημονιακές δεσμεύσεις για τους εργαζομένους, την πλειοψηφία του λαού που θέλαμε να τις σταματήσουμε, γι’ αυτό επιμέναμε σε εκλογές».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του exit poll για τις Ευρωεκλογές 2019, η οποία στηρίζεται στις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 32-36%

ΣΥΡΙΖΑ: 25-29%

ΚΙΝΑΛ: 7-9%

Χρυσή Αυγή: 5-7%

ΚΚΕ: 5-7%

Ελληνική Λύση: 2,5-4,5%

Μέρα25: 2,5-4,5%

Ποτάμι: 1-2%

ΑΝΕΛ: 1-2%

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης του exit poll, βασισμένη στο 100% του δείγματος, αναμένεται να ανακοινωθεί στις 20:00.