Οι επώνυμοι της showbiz που διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών

Οι επώνυμοι της showbiz που διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών

Τα λαμπερά ονόματα που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει. Σε λιγότερο από 24 ώρες, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη κάλπη προκειμένου να στηρίξουν σε αυτή τη «μάχη» αυτούς που εμπιστεύονται.

Στρατιά επωνύμων, αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη ψήφο του κοινού είτε στις δημοτικές, είτε στις περιφερειακές είτε στις Ευρωεκλογές.

Λάμψη και φλας έπεσαν πάνω στα κόμματα με την ανακοίνωσή των ονομάτων που συμπεριλαμβανόντουσαν στα ψηφοδέλτια.

Η λίστα με τα ονόματα των επωνύμων της showbiz, που διεκδικούν τον σταυρό, μεγάλη. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πρώην παίκτες reality πήραν την απόφαση να ασχοληθούν με τα κοινά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στον πολιτικό στίβο.

Ας δούμε όμως, ποιοι είναι οι… λαμπεροί υποψήφιοι οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές:

Οι ευρωβουλευτές

Ο Κώστας Σόμμερ, ξάφνιασε πολύ κόσμο με την απόφαση του να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές αφού ο ίδιος απέφευγε να τοποθετείται πολιτικά. Ο ηθοποιός είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στο πλευρό του Βασίλη Λεβέντη και την «Ένωση Κεντρώων».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kostas Sommer (@kostas_sommer) στις

Τη δική του «μάχη» για μια θέση στη Ευρωβουλή, θα δώσει και ο Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

26 Μαΐου...Η αποχή δε δηλώνει αγανάκτηση, δηλώνει αδιαφορία. Ψηφίζουμε όλοι. #ευρωεκλογές2019 #euelections

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Georgoulis (@alexis_georgoulis_) στις

Και το όνομα της τραγουδίστριας, Ραλλίας Χρηστίδου, περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

???elections2019 #rallia #συριζα #europe #ευρωεκλογές2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rallia Christidou Official (@rallia_) στις

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει και το όνομα του τέως αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο γνωστό όνομα. Η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#Ευρωεκλογές2019 #ΝέαΔημοκρατία

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peggy Stathakopoulou (@peggy.stathakopoulou) στις

Μια ηθοποιός και μια δημοσιογράφος υπάρχουν και στο ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ). Συγκεκριμένα η Λίλα Καφαντάρη και η Σεμίνα Διγενή έχουν θέσει την υποψηφιότητα τους για την Ευρωβουλή.

Και ο Ηλίας Ψινάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες ευρωεκλογές αφού «κατεβαίνει» με τον σχηματισμό «Πολίτες».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Άλλοι βάζουν ηθοποιούς & drones, εγώ βάζω την κάμερα την σέλφι! @psinakispolites

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ηλίας Ψινάκης (@iliaspsinakis) στις

Στο πλευρό του Ηλία Ψινάκη θα είναι και ένας άνθρωπος του αθλητισμού και πρώην παίκτης του Survivor. Ο λόγος για τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ο τηλεοπτικός «Χαμπέας» από την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Το σόι σου», το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης. Φέτος, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, θέτει ξανά υποψηφιότητα στον ίδιο Δήμο με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη» και τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, που κατεβαίνει υποψήφιος για τρίτη φορά.

Ο αγαπημένος «Μιχαλάκης» της θρυλικής σειράς του Ant1 «Εγκλήματα», ζητά τη ψήφο των πολιτών στο Δήμο Βύρωνα. Ο Σταύρος Νικολαΐδης επέλεξε να είναι υποψήφιος με έναν άνθρωπος της «γενιάς» τους όπως τον χαρακτήρισε τον Μίλτο Μπαντή, στην περιοχή γεννήθηκε και ανατράφηκε.

Όμως και ο Γιάννης Παπαθανάσης, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά του Ant1, «Καφέ της Χαράς» όπου υποδυόταν τον φίλο του «Φατσέα» θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία στο πλευρό του Βασίλη.

Σε καινούργια… μονοπάτια θα βαδίσει και ο ράπερ Nivo. Ο Νίκος Βουρλιώτης «κατεβαίνει» υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Βαρβάρα, με τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά».

Στον Δήμο Μοσχάτο – Ταύρου, έθεσε την υποψηφιότητα του ο Άκης Δείξιμος ο οποίος αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο με τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής δοκιμάζει τις δυνάμεις του στις εκλογές καθώς έχει εκλεγεί και παλιότερα δημοτικός σύμβουλος στον συγκεκριμένο δήμο. «Χωρίς κόμματα, χρώματα κλπ, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για το Μοσχάτο και τον Ταύρο...» τόνισε ο Άκης Δείξιμος όταν έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του.

Στην πολιτική αποφάσισε να κατέβει και ο Γιώργος Τσαλίκης. Ο τραγουδιστής έθεσε την υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές, στον δήμο Περιστερίου με τον συνδυασμό του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Εχθές το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου μας στο Περιστερι , λίγες μέρες πριν τις εκλογές μαζί με τον Ανδρέα που αγαπάμε όλοι ! @andreas_pachatouridis #elections

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tsalikis (@tsalikisgiorgos) στις

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «κατεβαίνει» και ο Γιάννης Βαρδής. Ο συνθέτης και τραγουδιστής θα δοκιμάσεις τις δυνάμεις του στην Παιανία με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Αλλάζουμε Μαζί» του υποψήφιου δημάρχου Ισίδωρου Μάδη.

Ίσως η πιο… παλιά στον πολιτικό στίβο, η Μπέσσυ Αργυράκη, από το 1990 ασχολείται με τα κοινά της Γλυφάδας και τώρα, θέτει ξανά υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος στη περιοχή με
τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου.

Στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου θα σταθεί ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Vegas. Ο Zeraw κατεβαίνει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό «Αθήνα είσαι εσύ» και έχει στόχο να ανεβάσει τον συγκεκριμένο συνδυασμό «Ακόμη πιο ψηλά» όπως λέει και η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος του.

Ο Zeraw όμως δεν θα είναι μόνος του αφού στον Δήμο Αθηναίων με τον συγκεκριμένο συνδυασμό θα είναι υποψήφια και η κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Πειραιώτης τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης έκανε την ανατροπή και θα σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Η υποψηφιότητα του έγινε γνωστή μέσω facebook με μια λιτή ανακοίνωση: «Στην ανάρτηση του έγραφε: «τρελή αγάπη για τη Θεσσαλονίκη για την Τουμπα.. Γιάννη μου σε ευχαριστω…Με άρεσαν οι προτάσεις σου… Αλλά θα κλείσουμε και πολλά στόματα…»


Την ψήφο του κοινού θα ζητήσει και η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η σύμβουλος Επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων, ραδιοφωνική παραγωγός και ένα από πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ελληνικής showbiz, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συγκεκριμένο συνδυασμό όμως θα είναι και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, μετά την επί χρόνια ενασχόληση του με τα επιχειρηματικά αποφάσισε να παίξει… μπάλα στον πολιτικό στίβο.

Με άρωμα ριάλιτι οι φετινές εκλογές

Ο γνωστός από το «πείραμα της αγάπης» του ΣΚΑΪ, Σωκράτης ελ Γκαμαλί, θα ζητήσει τη ψήφο των κατοίκων του Ζωγράφου. Ο πρώην παίκτης του «Power of Love» έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση».

Τα ονόματα τριών «μαχητών» του Survivor περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια.

Ο γνωστός «μισθοφόρος» Κώστας Αναγνωστόπουλος, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή μετά από πρόταση του δημάρχου ενώ ο Τόνι Σταυράτης θα δώσει τον δικό του αγώνα, εφόσον εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο νησί που αγαπά, την Σαλαμίνα.

Μπορεί να έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο Survivor και να κέρδισε τις εντυπώσεις με τις αγωνιστικές της επιδόσεις, η ίδια όμως θέλησε να δοκιμαστεί και στον πολιτικό στίβο. Η Σάρα Εσκενάζυ, αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Καραμέρου θα σταθεί στο πλευρό του ως υποψήφια στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι νέο... Θέλω να σας ανακοινώσω οτι αποφασισα να συμμετέχω για πρώτη φορά στην ζωή μου,στις δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος. Πιο συγκεκριμένα αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του κυρίου @karamerosg και να είμαι υποψήφια μαζι του στον ανεξαρτητο συνδυασμό @enomenomaroussi όπου συναντιούνται νέοι άνθρωποι που θέλουν μια αλλαγή στην πόλη που ζούμε ή εργαζόμαστε. Ο Γιώργος Καραμέρος, παρότι και ο ίδιος νέος, έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και όραμα για το Μαρούσι. Με ενδιαφέρει να προσφέρω στον τομέα του πολιτισμού και της συμμετοχής των νέων ανθρώπων σε μια σειρά δράσεων και αυτοί είναι και οι βασικοί  λόγοι της υποψηφιότητάς μου. Εύχομαι και ελπίζω να φανώ αξία της επιλογής του, αλλά και όλων όσων επιλέξουν να με στηρίξουν!! Σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας αλλα και για την βοηθεια σας στο να πάρω την απόφαση αυτή!! #eskenazisara #newstart #newday #marousi #enomenomaroussi #letsdothis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Eskenazi (@eskenazisara) στις

Όμως και η Ειρήνη Κολιδά ζητά τη ψήφο των πολιτών αφού είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα».

Το MasterChef δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τη «μάχη της κάλπης».

Η πρώην παίκτρια του διαγωνισμού μαγειρικής, Γιάννα Ρέντεση, «κατεβαίνει» στις εκλογές στο πλευρό του δήμαρχου Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο με τον ΝΙΚΗΣ της Δημοτικής Παράταξης ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ.

Την υποψηφιότητα για δήμαρχος θέτει, ο Γιάννης Βούρος. Η συγκεκριμένη μάχη δεν είναι πρωτόγνωρη για τον ηθοποιό, αφού έχει λάβει μέρος και στο παρελθόν σε εθνικές εκλογές από όπου είχε εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Άγχος για τα εκλογικά αποτελέσματα φαίνεται πως θα έχει φέτος και η Ελένη Μενεγάκη, αφού ο αδελφός της, Θοδωρής Μισόκαλος, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Καρύστου, του Λευτέρη Ραβιόλου.

Εκτός από την «ωραία Ελένη» της ελληνικής τηλεόρασης, άγχος θα έχει και η «Queen Dina» όμως.
Η μητέρα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου πήρε απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική και κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές. Η Πόπη Κατσαρά- Σπυροπούλου κατεβαίνει υποψήφια στη Ρόδο στο πλευρό του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη.

Η μελαχρινή -πλέον- Άννα Μαρία Λογοθέτη διεκδικεί τη ψήφο για τον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή -Μια γενιά μπροστά» αφού έθεσε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος στην περιοχή.


Τη δεκαετία του ’90 έκανε τα φλας να παίρνουν φωτιά κάθε φορά που ανέβαινε στη πασαρέλα. Τώρα, η Πειραιώτισσα Νόνη Δούνια, θα δοκιμαστεί σε έναν διαφορετικό χώρο, αυτό της πολιτικής αφού είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

«Νέα Αρχή για την Αττική» αλλά και για τη Λένα Αλκαίου. Η εκπρόσωπος του λαϊκού τραγουδιού είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος έχει υπογράψει ορισμένες θρυλικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, Χάρης Ρώμα, θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Αττική αφού είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη.

Συνυποψήφια του με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι όμως και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.

Πρώτο όνομα, στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής» της Ρένας Δούρου είναι ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Ο ίδιος αποφάσισε να «κατέβει» ως υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές και το όνομα του, όχι μόνο ανακοινώθηκε, αλλά ήταν και πρώτο όνομα στην κατάταξη αφού τα ονόματα έχουν γραφτεί αλφαβητικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Στο πλευρό της@rena.dourou όλες αυτές τις μέρες. Ακούραστη, λίγα λόγια, πολυ έργο και αληθινό χαμόγελο #περιφέρειααττικής #εκλογές2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marios Athanasiou (@athanasiou_marios) στις

Την υποψηφιότητα της ως Περιφερειακή Σύμβουλο, έχει ανακοινώσει και το μοντέλο Έλσα Τόλη. Το μοντέλο και επιχειρηματίας, διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών της Κορίνθου όπου θα σταθεί στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα στην Κορινθία με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Αγαπημένοι μου φίλοι στον αγώνα μου στον στίβο της προεκλογικής εκστρατείας έχω την τιμή να παρουσιαστώ αύριο στην εκπομπή "Αταίριαστοι" Με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσουνο η με τον Γιάννη Ντσουνο και τον Χρήστο Κούτρα "Αταίριαστοι" είναι αυτοί μην παρεξηγηθω ?? στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ... αύριο στις 11μείνετε συντονισμένοι..."Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" κύριε Παναγιώτη Νίκα το όραμα σου η φωνή μας πάμε δυνατά!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elsa Toli (@elsatoli11) στις

Και εδώ όμως υπάρχει υποψηφιότητα με άρωμα ριάλιτι αλλά και μόδας. Η Έφη Αναστασοπούλου που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι μόδας του ΣΚΑΪ «My Style Rocks», θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, με την παράταξη « Μπροστά στο Αιγαίο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο με τον Περιφερειάρχη μας ,τον κύριο Χατζημάρκο ..Μπροστά η νέα γενιά σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας ..Ευχαριστώ ολόψυχα για την ευκαιρία που μου δόθηκε και ευελπιστώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών και των στόχων ,που μου ανατέθηκαν .Προσπάθησα να ανταπεξέλθω σε έναν απαιτητικό αγώνα και θα παλεύω για το καλύτερο δυνατό μέλλον των νησιών μας ..Μπροστά το Νότιο Αιγαίο μας και τα νησιά μας .Στις 26 Μαΐου ας ψηφίσουμε τους άξιους και ικανούς που μπορούν να παλέψουν με αποφασιστικότητα ,τεχνοκρατικές γνώσεις ,δυναμισμό ,παιδεία και πολιτική συνείδηση και ήθος για το το αύριο των νησιών μας . Πορευόμαστε μπροστά #mprosta #voteforefi • • • #candidate #region #islandlifestyle #elections #elections2019 #politician #european #projectmanager #greek #womanpower #womanempowerment #syros #cyclades

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Efi Anastasopoulou (@anastasefi) στις