«Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους»

«Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους»

Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση, με τα λόγια αυτά έκλεισε τη συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας.

Νωρίτερα είχε παρατηρήσει ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο ήταν μεγαλύτερη από εκείνη της ΝΔ στην Αθήνα.

Είναι και η πλατεία ένα δείγμα, είπε επίσης, και αφού προηγουμένως είχε πει ότι το βράδυ των εκλογών κρίνονται όλοι: ο ίδιος, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι δημοσκόποι.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλάσιες και τριπλάσιες συγκεντρώσεις από τους αντιπάλους του, οι οποίοι με αυτές τις καιρικές συνθήκες πηγαίνουν σε κλειστά γήπεδα, παρότι υποτίθεται προηγούνται. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει..., συμπέρανε.

Κληθείς να πάρει θέση σε τελευταία δημοσκόπηση που εμφανίζει το κόμμα του να υπολείπεται από την ΝΔ κατά 7,8%, την συνέκρινε με προηγούμενη που ήταν πίσω κατά... 17,8% Ως εκ τούτου, είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της πραγματικότητας, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους, τόνισε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ συνέστησε προσοχή στην αντιπολίτευση στο τι λέει, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για τη 13η σύνταξη.

Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαίωσε εξάλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πακτωλό χρημάτων».

Στον αντίποδα, οι προκάτοχοί του που είχαν, όπως ανέφερε, τη δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά αριστερά. Μας κατηγορούν εκείνοι που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που έκαναν αθρόες προσλήψεις, κατήγγειλε επί λέξει ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τους συνταξιούχους. Έκανε ειδικότερα, λόγο, για ενιαία δομή μέσω της εθνικής σύνταξης και διευκρίνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος δεν μίλησε για επαναφορά του ΕΚΑΣ ως προνοιακού επιδόματος, αλλά για τη δυνατότητα αποκατάστασης της απώλειας που είχαν οι συνταξιούχοι, μέσω της αύξησης της εθνικής σύνταξης.

Κλείνοντας το σχετικό απόσπασμα, ο πρωθυπουργός θύμισε το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε στους συνταξιούχους.

Τα θετικά, μόνιμα μέτρα ύψους 2,5 δισ. της διετίας θα επιδράσουν θετικά στην οικονομία, εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας, παρατηρώντας επίσης ότι ο συνταξιούχος τα χρήματα που θα πάρει θα τα ρίξει στην αγορά, η εταιρεία της οποίας μειώθημε ο ΦΠΑ στην ενέργεια, θα μπορέσει να ξοδέψει περισσότερα.

Όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί, δεν θα πάει για «δωράκια» όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ή για φορολογικές μειώσεις του μεγάλου πλούτου. Θα πάει στους πολλούς, σημείωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.