Τσίπρας για συντάξεις: Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί η εθνική σύνταξη, όχι μόνο η κατώτατη

Τσίπρας για συντάξεις: Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί η εθνική σύνταξη, όχι μόνο η κατώτατη

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως παρέλαβε χρεοκοπημένη χώρα

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Channel και παραχώρησε συνέντευξή στη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί η εθνική σύνταξη» ενώ αναφερόμενος στα μέτρα είπε: «Ανακοινώσαμε μέτρα, τα οποία θά' χουν θετική επίδραση στην οικονομία...Εκτιμούμε και εγώ και ο κ.Τσακαλώτος ότι στο τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για περισσότερα μέτρα ανάπτυξης και στήριξης».

Σε ερώτηση για το «κόψιμο των συντάξεων» ανέφερε: «Να συζητήσουμε ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ και έκοψε τις συντάξεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παρέλαβε χρεοκοπημένη χώρα: «Χάσαμε το 25% του εθνικού μας εισοδήματος από το 2010 έως το 2015, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη κι εμείς καταφέραμε , μετά από ένα δύσκολο συμβιβασμό, να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, με το 1/10 της λιτότητας».

Τη σκέψη και τη πιθανότητα να δοθεί αύξηση στην εθνική σύνταξη ανέφερε, ο πρωθυπουργός: «Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Αναφερόμενος στην ψήφο που ζητά από τον λαό ανέφερε πως: «Την τελική έγκριση για το σχέδιό μου θα την δώσει ο λαός. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ψηφοδέλτιό του είναι και μια ψήφος έγκρισης σ'αυτό το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης των πιο αδύναμων και η ψήφος στον κ.Μητσοτάκη ψήφος απόρριψης τους».

Για τη προσβολή που δέχθηκε από τον κ. Βέμπερ μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας: « Ο κ. Βέμπερ ήταν απέναντί μου κι έκανε την μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να κάνει κανείς σε έναν πρωθυπουργό. Μιλούσα στο κοινοβούλιο και δεν φορούσε τα ακουστικά του. Απαξιούσε δηλαδή να ακούσει αυτά που είχαν να πω» είπε ενώ τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βέμπερ, πολιτικό τέκνο του κ.Σ όιμπλε, την δύσκολη περίοδο, ζητούσε την τιμωρία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ».

Αναφερόμενος στον τρόπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εμείς κυβερνήσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο και ό,τι είχαμε κάθε στιγμή το δίναμε στους πολλούς. Αυτό κάναμε και τώρα».

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια και τη κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή είπε: «Στα Εξάρχεια αυτή η κυβέρνηση ήταν που έχει κάνει επιχειρήσεις και έχει χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα. Τις σπείρες των ναρκωτικών».