Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας στην αθώωση εννέα Κούρδων από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η αθώωση χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των εννέα Κούρδων που συνελήφθησαν λίγο πριν την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από ενάμιση χρόνο, κατηγορούμενοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει, ότι «παρατηρούμε με ανησυχία ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η DHKP/C, η PKK και η FETÖ». Τονίζει δε, ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια που παρέχεται (σε τρομοκράτες) στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις εγγυήσεις (που έχει δώσει η Ελλάδα) για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας».

Ο Ακσόι συνεχίζει αναφέροντας, ότι «η απόφαση αθώωσης που εκδόθηκε για τα εννέα μέλη της DHKP/C, που συνελήφθησαν στην Ελλάδα το 2017 από την Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σοβαρές ενδείξεις, ότι θα πραγματοποιούσαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου μας και των οποίων είχαμε ζητήσει την έκδοση στο πλαίσιο των ενταλμάτων σύλληψης, που εκκρεμούν σε βάρος τους και στην Τουρκία, δείχνουν για ποιο λόγο αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία φωλιάζουν στην Ελλάδα».

Σημειώνει δε, ότι «επιπλέον η DHPK/C βρίσκεται στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις της ΕΕ» και καταλήγει τονίζοντας, ότι «συνεπώς, η απόφαση αυτή που έλαβε το Ελληνικό δικαστήριο, έρχεται ξεκάθαρα σε αντίθεση με τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».