Ο Τσακαλώτος και οι… διακοπές στη Σαντορίνη και τις Μπαχάμες

Ο Τσακαλώτος και οι… διακοπές στη Σαντορίνη και τις Μπαχάμες

Πώς σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών την off the record ανησυχία Ευρωπαίου αξιωματούχου

Το χιούμορ επιστράτευσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να απαντήσει σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε σε off the record συνομιία του με δημοσιογράφους, την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρωζώνη, για τις δημοσιονομικές συνέπειες των μέτρων που έφερε η κυβέρνηση.

Όπως είπε «διαβάζω σήμερα στον Τύπο της αντιπολίτευσης, ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει ανησυχία, έχει σύγχυση, είναι μπερδεμένος και για το σχέδιό μας για το 2019 και για το σχέδιό μας για το 2020». Συνέχισε δε λέγοντας ότι «αν είχα ένα ευρώ, για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, off the record, είχε ανησυχίες, είχε στενοχώρια, είχε προβληματισμούς, θα είχα μαζέψει να πάω με κάποια παρέα στη Σαντορίνη για 10 ημέρες».

«Αν δε, έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της off the record είδησης, τότε θα μπορούσα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες» είπε ακόμη, για να συμπληρώσει ότι «οπότε, το μόνο που έχω να σας πω, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο, με πρόγραμμα και με συμμαχίες».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε το απόλυτο τίποτα για την 7ήμερη εργασία

Για το ζήτημα της 7ήμερης εργασίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε, πως αν ο κ. Μητσοτάκης πράγματι αναφερόταν στην 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, που έτσι και αλλιώς προβλέπεται «τότε είπε το απόλυτο τίποτα».

Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές της ΝΔ, είπε: «Επιλέξτε λοιπόν. Είτε θα πείτε, πως ο κ. Μητσοτάκης όντως θέλει την 7ήμερη εργασία, είτε είπε το απόλυτο τίποτα. Εγώ πιστεύω, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε το πρώτο. Επειδή όμως είμαι ευγενικός άνθρωπος, λέω ότι το νέο της ΝΔ είναι το απόλυτο τίποτα».