«Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς, μιλάμε για πολιτικά “γενόσημα”»

«Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς, μιλάμε για πολιτικά “γενόσημα”»

Ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού τόνισε πως το κόμμα του ήταν το «αναγκαίο καλό»

«Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς, μιλάμε για πολιτικά "γενόσημα"» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από την Καρδίτσα συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες πολίτες, λοιπόν, έχουν να επιλέξουν εάν θέλουν να ψηφίσουν "γενόσημα" για εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή».

Αν θέλουν να επιλέξουν για εκπροσώπους τους, ανθρώπους από την κοινωνία, ή κάποιους όπως ο "Thanassis" του διαφημιστικού μας spot που θα εκτελούν τις εντολές των μεγάλων της Ευρώπης, θα κάνουν κωλοτούμπες και θα παίρνουν ψίχουλα από το χέρι της Μέρκελ, δίνοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού τόνισε πως το κόμμα του ήταν το «αναγκαίο καλό», πρόσθεσε ότι «η σταθερότητα είναι στο χέρι μας. Εμείς φέραμε τη σταθερότητα, χάρη στην ψήφο του ελληνικού λαού και κάναμε κυβέρνηση. Αν ο κ. Τσίπρας έκανε κυβέρνηση, το οφείλει σε εμάς. Αν έγινε πρωθυπουργός, το οφείλει σε εμάς. Διαφυλάξαμε τις συντάξεις, δώσαμε τα αναδρομικά, τον 13ο μισθό. Αν αρχίσαμε να έχουμε κάποιες παροχές προς τον κόσμο με τη μείωση του ΦΠΑ, δεν είναι επιτυχία του κ. Τσίπρα.

Είναι, γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διασφαλίσαμε τη σταθερότητα, βάζοντας τις δικές μας "κόκκινες γραμμές" και αποχωρήσαμε όταν αυτές έσπασαν με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ερωτώ από κάθε πόλη τον κ. Μητσοτάκη: ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας που δίνει το όνομα της Μακεδονίας erga omnes; Τι διαφορά έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κοτζιά; Καμία διαφορά».

Μιλώντας για τη στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καμμένος, τόνισε: «εμείς λέμε "όχι" στην παράδοση του όρου "Μακεδονία", παλέψαμε γι' αυτό μέσα από την κυβέρνηση. βγήκαμε νικητές όταν οι όροι της Συμφωνίας των Πρεσπών παραβιάστηκαν από το πρώτο δημοψήφισμα στα Σκόπια και έτσι μπορούμε να παλέψουμε για την ακυρότητά της -με διεθνείς όρους- για την οποία είμαστε βέβαιοι».

Και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέληξε: «Γιατί μία συμφωνία δεν είναι διμερής, είναι διεθνής συμφωνία. Εμείς καταθέσαμε πρόταση αντισυνταγματικότητας, την οποία δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Και βεβαίως είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα βάλουμε "φρένο" στους παραλογισμούς που ακούγονται, όπως αυτός που ακούστηκε από τον εταίρο της κυβέρνησης, το ΠΡΑΤΤΩ του κ. Κοτζιά, ότι δεν θα πρέπει να είμαστε "μονοφαγάδες" στο Αιγαίο, δηλαδή ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούμε τα εθνικά μας δίκαια και την εθνική μας κυριαρχία».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, λέγοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίναξε "τη μπάνκα στον αέρα". Απαντώντας σε δημοσιογράφους προανήγγειλε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται πάνω από οκτώ ώρες, 12 ώρες, με τον ίδιο μισθό. Είπε ότι θα εργάζονται επτά ημέρες. Με πολιτικούς όρους δεν μπορείς να του απαντήσεις, του απάντησε μία εργαζόμενη μητέρα, με δύο παιδιά και τον πατέρα εργαζόμενο».

«Μίλησε ουσιαστικά για κατάργηση του κοινωνικού κράτους και αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Γεωργίου Ράλλη, του Μιλτιάδη Έβερτ, του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως την περιγράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία την οποία μέχρι τώρα ψήφιζαν οι Έλληνες πολίτες;», συμπλήρωσε επί του θέματος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.