Τροπολογία για μειωμένο ΦΠΑ 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης φέρνει η ΝΔ

Τροπολογία για μειωμένο ΦΠΑ 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης φέρνει η ΝΔ

Καλεί την κυβέρνηση να την ψηφίσει

Τροπολογία με την οποία επεκτείνεται σε όλα τα προϊόντα εστίασης ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, 13%, αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση να την ψηφίσει. Όπως είπε στην ολομέλεια ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία αυτή, ώστε να επανέλθει ο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης στο 13%, «όπως άλλωστε τον βρήκε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση, τον αύξησε στο 24% και τώρα τον επαναφέρει στο ίδιο επίπεδο μόνον για τα μισά προϊόντα», μετέδωσε απόψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτόν τον ΦΠΑ της εστίασης τον είχαμε πάρει και τον είχαμε πάει εμείς στο 13%, κ. Τσακαλώτο. Τον πήρατε εσείς και τον πήγατε στο 24%. Και με αυτό το 24%, που τώρα μετά επαίνων λέτε ότι μειώνετε, κάνετε ημιτελή δουλειά. Κάνετε μία δουλειά, στην οποία, ουσιαστικά, το 55% αυτών που επηρεάζουν τον ΦΠΑ της εστίασης μένει απ' έξω. Γι' αυτό λοιπόν τον λόγο, θα αναμετρηθείτε με την τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και θα είναι η πραγματική μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης, όπως το είχαμε κάνει πράξη το 2014 κι όπως το λέμε στο οικονομικό μας πρόγραμμα» είπε ο Γιάννης Βρούτσης προς τον υπουργό Οικονομικών μετά την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου επί της επίμαχης τροπολογίας.

«Θα κληθείτε να απαντήσετε: Θα ψηφίσετε ή όχι τη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης εκεί που το παραλάβατε στο 2014 ή θα λέτε ότι μειώσατε τον ΦΠΑ και θα είστε ακόμα πολύ μακριά από το 2014;» είπε καταλήγοντας ο Γ. Βρούτσης.