Άλλαξε το σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις λόγω Ιωάννη Μεταξά

Άλλαξε το σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις λόγω Ιωάννη Μεταξά

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην Κουμουνδούρου

Αντιδράσεις προκάλεσε το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας, εμφανίζεται και ο Ιωάννης Μεταξάς.

Το κυβερνών κόμμα προέβη σε κάποιες αλλαγές στη διαφήμιση, αφαιρώντας το πρόσωπο του δικτάτορα.

«Η δύναμη των Ελλήνων» είναι ο τίτλος του σποτ και απεικονίζει στιγμές από την ελληνική ιστορία: από την επανάσταση του 1821 μέχρι την εθνική αντίσταση, και από τον εμφύλιο μέχρι το Πολυτεχνείο.

Μερικές από τις προσωπικότητες που περνούν ως καρέ στη διάρκεια του σποτ είναι οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ιωάννης Καποδίστριας, Ελευθέριος Βενιζέλος, Άρης Βελουχιώτης, Νίκος Ζαχαριάδης, Κώστας Βάρναλης, Γιάννης Ρίτσος, Κώστας Καρυωτάκης, Νίκος Καζαντζάκης, Νίκος Μπελογιάννης, Νίκος Πλουμπίδης, Γεώργιος Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Λεωνίδας Κύρκος αλλά και Οδυσσέας Ελύτης, Μάνος Λοΐζος, Χάρι Κλυνν, Νίκος Ξυλούρης.

Στο τέλος του σποτ εμφανίζεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό είναι το επίμαχο σποτ:

Η παρουσία όμως του προσώπου του Ιωάννη Μεταξά «επισκίασε» τους υπόλοιπους και προκάλεσε αντιδράσεις στα social media αλλά και τον πολιτικό κόσμο.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία επιτίθεται στο κόμμα της Κουμουνδούρου:

«Οι επικοινωνιακοί φωστήρες του Μαξίμου δεν αφαίρεσαν μόνο τον δικτάτορα Μεταξά από το επηρμένο τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως διάδοχο του Κολοκοτρώνη, του Βενιζέλου και του Καποδίστρια. Σε κάποιο πλάνο επανεμφανίζεται κι ο Πετσίτης! Είναι σαν να λέμε “θέλει ο Πετσίτης να κρυφτεί και το Μαξίμου δεν τον αφήνει”»