Κόκκαλης: Έδωσαν χώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής υπό το βάρος του Μαρινάκη

Κόκκαλης: Έδωσαν χώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής υπό το βάρος του Μαρινάκη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Μπελαβίλα

«Πυρά» κατά της δημοτικής αρχής Πειραιά και προσωπικά του δημοτικού συμβούλου, εκδότη και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελου Μαρινάκη, εξαπολύει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, με αφορμή την χθεσινή επίθεση στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου της πόλης Νίκου Μπελαβίλα.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «Η βαριοπούλα των τραμπούκων χτυπά τη δημοκρατία», ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι «η χθεσινή επίθεση στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Ν. Μπελαβίλα, έγινε με την ανοχή της δημοτικής αρχής της πόλης. Της μοναδικής που παραχώρησε τόπο για εκλογικό κέντρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, υπό το βάρος του Μαρινάκη. Σε αντίθεση με τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης που αρνήθηκαν να δώσουν έστω και μια σπιθαμή δημοκρατικού εδάφους, ο Δήμος του Πειραιά, όχι μόνο παραχώρησε εκλογικό κέντρο στη Χρυσή Αυγή αλλά επιμελώς, την έβαλε δίπλα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους" να αλυχτά».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη λύπη του «για τις δημοκρατικές καταβολές του παρόντος δημάρχου, γιατί πιστεύω βαθύτατα ότι οι τοπικές αρχές οφείλουν να προστατεύουν τη δημοκρατία, δηλαδή τα γραφεία όλων των δημοκρατικών κομμάτων κι όχι μόνο αυτά που χρηματοδοτούν οι ίδιοι». Καταλήγει δε υπογραμμίζοντας, ότι «ο φασισμός δεν θα περάσει. Ούτε στον Πειραιά, ούτε πουθενά!».