Στην Κύπρο την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στην Κύπρο την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΚΥΠΕ: Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της Άγκυρας, η οποία επιδιώκει την ένταση στην περιοχή

Στην Κύπρο μεταβαίνει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για συζητήσεις με τον Κύπριο ομόλογό του.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο news.gr πηγές του υπουργείου πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συνεργασίας.

Η σύμπτωση βέβαια με τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κυπριακή ΑΟΖ δίνει ξεχωριστή σημασία, προσθέτουμε εμείς.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, η επίσκεψη του κ. Αποστολάκη αποκτά συμβολική και ουσιαστική αξία, καθώς Αθήνα και Λευκωσία είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της Άγκυρας, η οποία επιδιώκει την ένταση στην περιοχή και με την επίσκεψη του κ. Αποστολάκη στέλνεται σαφές μήνυμα ότι υπάρχει συντονισμός των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.