Ξανθός για Novartis: Σκάνδαλο υπάρχει και το ξέρει όλος ο κόσμος

Ξανθός για Novartis: Σκάνδαλο υπάρχει και το ξέρει όλος ο κόσμος

«Φαύλο και ενοχικό το επιχείρημα περί σκευωρίας»

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κάνοντας λόγο για σκάνδαλο διεθνών και εθνικών διαστάσεων.

«Σκάνδαλο υπάρχει και το ξέρει όλος ο κόσμος, με διεθνή και εθνική διάσταση και με προφανέστατες τις πολιτικές ευθύνες για το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου, τονίζει αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews».

Ο κ. Ξανθός χαρακτηρίζει «φαιδρό και ενοχικό» το επιχείρημα της σκευωρίας και της μεθόδευσης, στην υπόθεση Novartis, με τη συνδρομή μάλιστα των εισαγγελικών αρχών με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Σημειώνει επίσης ότι οι «υστερικές αντιδράσεις» αυτών που δεν είχαν την γενναιότητα να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της φαυλότητας δεκαετιών στο σύστημα υγείας, «προσβάλουν και προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών». Με αφορμή την κλίση προς απολογία του Ανδρέα Λοβέρδου, ο υπουργός επισημαίνει ότι το ζητούμενο ήταν να μην παραγραφεί και αυτή η υπόθεση και να υπάρξει ανταπόκριση στο καθολικό κοινωνικό αίτημα της κάθαρσης και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Ερωτηθείς δε, «εάν ακολουθήσουν περεταίρω κλίσεις πολιτικών προσώπων», ο κ Ξανθός παρατηρεί ότι «η κλίση αυτή με ενδείξεις που προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα καθενός και να αποκατασταθούν το κύρος και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφισβήτητα είναι ο «κορμός» ενός νέου προοδευτικού πόλου με αριστερή ταυτότητα. Ο κ Ξανθός για τον χρόνο των εκλογών τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας ενώ για το 4ετές πλάνο των εξαγγελθεισών προσλήψεων στον κλάδο Υγείας εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά το Πάσχα θα προκηρυχτούν οι ιατρικές θέσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...