«Δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα και στην παραβατικότητα»

«Δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα και στην παραβατικότητα»

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

«Δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα, καμία ανοχή στην παραβατικότητα», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha ενώ πρόσθεσε: «είμαι αποφασισμένη αλλά και υποχρεωμένη από την θέση μου να μην δείξω καμία ανοχή».

Η κα. Γεροβασίλη, χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, επισημαίνοντας ότι «η ουσία είναι να παράγεται αποτέλεσμα και μετά. Δηλαδή να υπάρχουν νομικές συνέπειες. Γιατί αρκετές φορές έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις αλλά λίγες ώρες μετρά βρίσκονται πάλι ελεύθεροι μια και δεν υπήρχαν στοιχεία. Η ουσία είναι να μην γίνονται επιχειρήσεις–σκούπα για εντυπωσιασμό, αλλά επιχειρήσεις που να έχουν αποτέλεσμα.

Η υπουργός τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Αστυνομία να εξαντλήσει τις δυνατότητες της και πιστεύω ότι θα το κάνει», σημειώνοντας πάντως ότι «Η περιοχή των Εξαρχείων έχει σύνθετα θέματα».

Όσο για το πώς διασφαλίζεται ότι τα δυο κτίρια, που εκκενώθηκαν σήμερα μπορεί να ανακαταληφθούν, η υπουργός τόνισε πως «ο ρόλος της αστυνομίας είναι κατασταλτικός. Από εδώ και πέρα έχει ρόλο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος με την συνεργασία της Αστυνομίας θα πρέπει να διαφυλάξει την περιουσία του».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: