Αντιδράσεις ομογενών σε ομιλία του Γ. Κατρούγκαλου στις ΗΠΑ

Αντιδράσεις ομογενών σε ομιλία του Γ. Κατρούγκαλου στις ΗΠΑ

Ο υπ. Εξωτερικών βρέθηκε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του Γιώργου Κατρούγκαλου στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, ο υπ. Εξωτερικών έγινε αποδέκτης ερωτήσεων που αφορούσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ονομασία των Σκοπίων.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Εθνικός Κήρυκας, αποτυπώνονται οι αντιδράσεις μελών της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής  και άλλων ομογενών που θέλησαν να προχωρήσουν σε επιπλέον ερωτήσεις ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης.

Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε λέγοντας ότι η Συμφωνία είναι δίκαιη και συμφέρουσα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη γειτονική χώρα, όπως επίσης και ότι διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή.

Ένταση υπήρξε προς στιγμήν όταν ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Τσιούρης, ζήτησε να κάνει ερώτηση επίμονα, αλλά αρχικά ο συντονιστής τού διεμήνυσε ότι δεν υπήρχε χρόνος.

Με τους υπεύθυνους ασφαλείας να του κάνουν συστάσεις και τελικά να τον απειλούν με αποβολή από την αίθουσα, ο κ. Τσιούρης είπε πως «ένα εκατομμύριο άτομα που διαμαρτυρήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι εθνικιστές» και εξέφρασε την αμφιβολία του εάν οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ έχουν διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.