Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Ρουμάνα ομόλογό του

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Ρουμάνα ομόλογό του

Έφτασε πριν από λίγο στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός

Πριν λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στο Βουκουρέστι όπου συναντήθηκε με τη Ρουμάνα ομόλογο του Βιόριτσα Νταντσίλα.

Τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνοδεύουν στο Βουκουρέστι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιάννης Μπράχος, επίσης ο γ.γ. του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται των διμερών οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων, των μεταφορών, της ψηφιακής πολιτικής και της διασυνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επ' ευκαιρίας της ρουμανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, οι δύο πρωθυπουργοί θα ενισχύσουν τον συντονισμό τους ως προς τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, τη μετανάστευση και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της ρουμανικής Βουλής Λίβιου Ντραγκνέα, ενώ το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας και το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο, με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.