«Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες»

«Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες»

«Από την αρχή είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια»

«Από την αρχή είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη τηλεόραση του OPEN αναφερόμενη στις αναρτήσεις της Μυρσίνης Λοΐζου στα κοινωνικά δίκτυα, για την τρομοκρατία και τις βόμβες μολότοφ. «Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ηταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά μιλώντας για τον χρόνο των εκλογών κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν θέλει να κουνηθεί από την καρέκλα του. «Χθες έπρεπε να είχαν γίνει εκλογές. Τίποτα δεν τους βγαίνει. Να ορίσουν τώρα ημερομηνία εκλογών. Δεν βάζω πήχη το τι ποσοστό θα πάρουμε στις εκλογές. Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εκλογές», τόνισε. Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στηn κυβέρνηση είπε ότι « έχει Τσίπρα αλλά δεν έχει τσίπα».

Για την επόμενη μέρα των εκλογών και την πιθανή συγκυβέρνηση με κάποιο κόμμα, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον ελληνικό λαό το τι θα κάνουν αμέσως μετά τις εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ θα συμπράξει με όποιον συμφωνήσει με το σχέδιο μας. Αυτοί όμως δεν έχουν πει τι θα πράξουν ακόμα. Δεν θα γίνουμε μέρος των προβλημάτων. Θέλουμε λύση».

Η κ. Γεννηματά επέκρινε έντονα τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, για τις δηλώσεις του για πιθανά επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Ζούμε το άκρων άωτο του θράσους. Δεν εκπλήσσομαι με αυτά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (30-31 Μαρτίου) η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι δεν ανησυχεί από τυχόν αποχωρήσεις προς την Προοδευτική Συμμαχία και ουσιαστικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ένας φεύγει 1000 έρχονται» και σημείωσε ότι «πρέπει να ενεργήσουμε ως ενιαίο κόμμα. Όλοι πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι. Να έχουμε ενότητα και ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή, είναι η κινητήρια δύναμη του ΚΙΝΑΛ. Ο ήλιος θα είναι στα ευρωψηφοδέλτια μας».