Η σύνταξη της νεκρής μητέρας της Μυρσίνης Λοΐζου και τα δημοσιεύματα

Η σύνταξη της νεκρής μητέρας της Μυρσίνης Λοΐζου και τα δημοσιεύματα

Η πρώτη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις αναφορές εφημερίδων για την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων απασχολεί μια δικαστική υπόθεση του 2017, η οποία αφορά την κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019, Μυρσίνη Λοΐζου.

«Έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μάνας της που είχε πεθάνει» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του «Πρώτου Θέματος». Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

«Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου "ξέχασε" να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η Μυρσίνη Λοΐζου έχει δίκη».

Το ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει σε πρωινή εκπομπή του Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Είμαι σίγουρος ότι η κ. Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα», ανέφερε, ενώ κατήγγειλε πως έχει τεθεί σε λειτουργία μια «απίστευτη κρεατομηχανή, η οποία στοχοποιεί ανθρώπους και συγκεκριμένα πρόσωπα».

Σημειώνεται πως πρόσφατα, έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν αναρτήσεις της Μυρσίνης Λοΐζου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή να συμπεριλάβει τη Μυρσίνη Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν γνωστή στα social media για τις ακραίες απόψεις της και τη στήριξη της στην τυφλή βία και την τρομοκρατία. Αυτό προφανώς δεν ήταν πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος την επιβραβεύει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή για να διαδώσει και στις Βρυξέλλες την υπερηφάνεια της για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, παραθέτοντας δύο παλαιότερες αναρτήσεις της στο twitter.