«Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη»

«Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «παραπλάνηση» του ελληνικού λαού

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη δύναμη και στις επόμενες εκλογές, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.

«Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη, των αυλικών του και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος ενώ αναρωτιέται ποια θα είναι η αντίδραση στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, όταν αποδειχθεί ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατηγορεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «παραπλάνησης» του ελληνικού λαού, γύρω από το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και δηλώνει ότι «αν κάποια κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, αυτή είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τον κίνδυνο αλλοίωσης του από τη διεύρυνση της πολιτικής του επιρροής, διότι όχι μόνο δεν έκανε πίσω από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, αλλά κάθε βήμα αυτής της δύσκολης διαδρομής, τα χρόνια της διακυβέρνησης, λειτούργησε ως επιβεβαίωση αυτών.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις απαντά ότι πλέον, στην πλειονότητά τους, δεν αποσκοπούν στην αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας, αλλά χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά εργαλεία σε κομματικά και εκδοτικά επιτελεία και σημειώνει: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα διεθνώς όπου για 6 συνεχόμενα χρόνια να διαπιστώνονται τόσο ακραίες αποκλίσεις ανάμεσα στις μετρήσεις και στο τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. Με αυτή την έννοια, δεν αισθανόμαστε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει μια υποτιθέμενη διαφορά 5, 10, 15 μονάδων που υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη, των αυλικών του και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν».

Ως προς τη συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων υπενθυμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα, τα οποία, με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, θα ανέρχονταν σε ύψος 4% κατά μέσο όρο έως το 2030.

Σχετικά με το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη τονίζει ότι πρόκειται για «ακραία πολιτική που επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στην πιο μαύρη μνημονιακή περίοδο».

Για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι θα ψηφιστεί σύντομα από την ελληνική Βουλή, όταν ολοκληρωθεί η τεχνική του επεξεργασία σε συνεννόηση με τους εποπτικούς θεσμούς.

«Επιδιώκουμε την αποτροπή της παλινόρθωσης της μεταλλαγμένης Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη»

Σε ερώτηση για το ζήτημα της διαμόρφωσης του προοδευτικού κοινωνικού πόλου τονίζει πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την «ταύτιση» και σε αυτό το ταυτοτικό θέμα του Κινήματος Αλλαγής με τη Δεξιά, παρατηρείται πως ένα μεγάλο τμήμα παραδοσιακών υποστηρικτών της Κεντροαριστεράς στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας, βεβαίως, τις θέσεις του σε επιμέρους ζητήματα και υπογραμμίζει: «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή την προσέγγιση. Επιδιώκουμε επομένως και τον διάλογο και τη συστράτευση με έναν σαφή πολιτικό στόχο: Την αποτροπή της παλινόρθωσης της μεταλλαγμένης Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και την ήττα του στρατοπέδου της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σε ερώτηση αν θα γίνουν κινήσεις διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και προς τα αριστερά ο κ. Τζανακόπουλος απαντά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές που βελτιώνουν τη θέση των λαϊκών τάξεων και οι πολίτες που τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος είναι σαφές ότι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι νομίζω σαφές ότι αυτή η επιρροή θα συνεχίσει να διευρύνεται, δεδομένων των ευνοϊκότερων συνθηκών για την άσκηση πολιτικών υπέρ των πολλών μετά το τέλος των μνημονίων. Οι υπόλοιποι σχηματισμοί της Αριστεράς, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όσο συνεχίζουν να πορεύονται στη βάση του αναχωρητισμού και της δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας», σημειώνει.