Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις για το θέμα με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις για το θέμα με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας

«Αντί non paper και ανώνυμων πηγών, περιμένουμε από το Μαξίμου να απαντήσει επίσημα σε αυτά τα ερωτήματα»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, για την υπόθεση του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καλώντας το Μαξίμου να απαντήσει άμεσα σε 4 ερωτήματα:

  • «Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;
  • Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;
  • Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα;», τόνισε η κα Σπυράκηκαι πρόσθεσε: «Αντί non paper και ανώνυμων πηγών, περιμένουμε από το Μαξίμου να απαντήσει επίσημα σε αυτά τα ερωτήματα. Το βασικό ερώτημα, όμως, παραμένει: ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;».

Για το θέμα εξηγήσεις ζήτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεις, όπως λέει σε δήλωσή του, θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας.

«Το είδαμε κι αυτό; Ήλθε υπουργός Εξωτερικών άλλης χώρας στην Ελλάδα και το μάθαμε από το ρεπορτάζ; Έκανε συναντήσεις και δεν ξέρουμε με ποιον; Είναι το ανωτέρω πρόσωπο, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας; Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά ευθέως, αλλά προτιμά τις υπεκφυγές και τα επιχειρήματα της πεντάρας; Ως κόμμα της αντιπολίτευσης θέτουμε ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.