Μωραΐτης: Στον πολιτικό χάρτη της χώρας συγκροτούνται δύο πόλοι

Μωραΐτης: Στον πολιτικό χάρτη της χώρας συγκροτούνται δύο πόλοι

«Όσα μπορεί να ενώσουν τους προοδευτικούς πολίτες είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν»

Για τον πολιτικό χάρτης της χώρας, για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και για την αυστηρή κριτική που έχει ασκήσει στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Θάνος Μωραΐτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στον πολιτικό χάρτη της χώρας συγκροτούνται δύο πόλοι που θα εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς αξιακούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους», επισήμανε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «το επόμενο διάστημα να συναντηθούν οι προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση, που θα εγγυηθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής», εκτιμά και προσθέτει με έμφαση: «όσα μπορεί να ενώσουν τους προοδευτικούς πολίτες είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν». Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, «είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου είναι σημαντικό να ανοίξουν με το ΚΙΝΑΛ».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ ότι «έχει αποδείξει διαχρονικά και έμπρακτα τις απόψεις του για το πώς αντιλαμβάνεται αφενός ένα πολιτικό πολιτισμό συναινέσεων αλλά και την συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και σε πολλές περιπτώσεις το έχει πληρώσει».

Για την κριτική που έχει ασκήσει παλιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι άσκησα αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες από τις δηλώσεις μου - που φυσικά δεν ανασύρθηκαν τις τελευταίες μέρες, μια και δεν "βόλευαν" - είναι αυτές που από το 2014 μιλούσα για την ανάγκη προοδευτικού μετώπου και διακυβέρνησης. Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ διέψευσε την προσδοκία αυτή και όντως άσκησα σφοδρή κριτική όπως άσκησα και στο κόμμα μου για τη δεξιά στροφή του και την συγκυβέρνηση με την ΝΔ».

Ενώ αποκάλυψε τι προηγήθηκε της υπουργοποίησής του: «Με τον πρωθυπουργό είχα μια μακρά, ειλικρινή και ουσιαστική κατ' ίδιαν συζήτηση για το πώς εννοεί και πιστεύει το εγχείρημα μια μεγάλης προοδευτικής παράταξης με όρους μέλλοντος» ανέφερε ο κ. Θάνος Μωραΐτης.