Το Ποτάμι καλεί τη ΝΔ να αποδοκιμάσει τον Κύρτσο

Το Ποτάμι καλεί τη ΝΔ να αποδοκιμάσει τον Κύρτσο

Για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ του Όρμπαν

Να αποδοκιμάσει τον ευρωβουλευτή της Γιώργο Κύρτσο για τις δηλώσεις του υπέρ του εθνικιστή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, καλεί την ΝΔ με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σεβαστουπόλεως: «Η ηγεσία της ΝΔ θα αποδοκιμάσει επισήμως και εμπράκτως τον ευρωβουλευτή της; Θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία; Εκτός από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της, θα διευκρινίσει με ποια πλατφόρμα θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις προσεχείς ευρωεκλογές; Ή έχει την θεωρία ότι "όλοι οι καλοί χωράνε";».

Προσθέτει δε, ότι «την ώρα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνιζε ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, και το κόμμα του δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Κύρτσος, δήλωνε ότι το ΕΛΚ έχει ανάγκη τον Όρμπαν». Σημειώνει δε, ότι «έσπευσε μάλιστα να δηλώσει, ότι ο Όρμπαν δεν είναι ακροδεξιός, τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ουγγαρίας βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενώ και το σημερινό σύστημα στη χώρα αυτή χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "ανελεύθερη δημοκρατία"».

Καταλήγοντας, Το Ποτάμι επισημαίνει, ότι «ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε κι ένα βήμα παραπάνω. Θεώρησε θετικό και πιθανό, να προσεγγίσει το ΕΛΚ και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι!».

1
σχόλιο
  1. avatar b.s

    μεγαλη πλακα ο "κυριος" Κυρτσος απο κομουνιστης σε ακροδεξιος σε νεοφιλελευθερος και τελευταια σε κολογλυφτης του αρχηγου

Παρακαλούμε περιμένετε ...