Θεοδωράκης: Ας υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκέφτονται πώς θα μαζέψουν ψήφους

Θεοδωράκης: Ας υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκέφτονται πώς θα μαζέψουν ψήφους

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για τις ευρωεκλογές, τις ψήφους, τις εκλογές αλλά και τις αποφάσεις που έχει πάρει

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για τις ευρωεκλογές, τις ψήφους, τις εκλογές αλλά και τις αποφάσεις που έχει πάρει ως επικεφαλής του Ποταμιού.

Στην εκπομπή «Evening Report» του Action 24 καλεσμένος του Γιώργου Κουβαρά, ο Σταύρος Θεοδωράκη, σε ερώτηση που αφορούσε τις ευρωεκλογές είπε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι σε επαφή με το ρεύμα Μακρόν γιατί οι προτάσεις του για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση- ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών, ευρωπαϊκός στρατός- είναι οι θέσεις του Ποταμιού που οδηγούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αναφέρει το ΑΠΕ.

Έπειτα από τις συνεχείς παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι τα κόμματα εκτός από σωστές προτάσεις πρέπει να σκέφτονται και την ψήφο των πολιτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Ας υπάρχουν και κάποιοι στον πολιτικό ορίζοντα που δεν θα σκέφτονται πάντα την επανεκλογή τους και πώς θα μαζέψουν ψήφους».

Αυτό που επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι δεν θέλει να γίνει ακόμα ένας επαγγελματίας πολιτικός και τόνισε πως «Το εύκολο για μας θα ήταν να μπούμε κάτω από τις φτερούγες, είτε του κ. Τσίπρα, είτε του κ. Μητσοτάκη, αντί να επιμένουμε στον δύσκολο δρόμο της αυτονομίας. Για μας η αλήθεια αξίζει, την έχουμε υπερασπιστεί με συνέπεια και κανείς δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα βίντεο που άλλα λέγαμε χθες και άλλα λέμε σήμερα».

Αναφερόμενος στα δικά του προσωπικά λάθη κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας απάντησε πως δεν μπήκε στην πολιτική έχοντας ως προτεραιότητα να καλύψει τα νώτα του και να φτιάξει κομματικούς μηχανισμούς. «Τα όποια λάθη μου, που προφανώς υπήρξαν γιατί δεν ήμουνα επαγγελματίας της πολιτικής, δεν στοίχισαν κάτι στη χώρα, στοίχισαν σε μένα και στο Κίνημα μας» συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σχετικά με τις μεταγραφές βουλευτών, είπε ότι είναι ντροπή για τη Δημοκρατία κάποιοι άνθρωποι να εκλέγονται με τη σημαία και τις αρχές ενός κόμματος και σήμερα να υπερασπίζονται τις αντίθετες απόψεις σε άλλα κόμματα. Ανέφερε ως παράδειγμα τη θέση του Ποταμιού στο θέμα χωρισμού κράτους- εκκλησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι βουλευτές που έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ πώς μπορούν να υποστηρίζουν σήμερα τα αντίθετα;

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του Πολάκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι ζητείται πολίτης που να έχει πάρει αυτή την εποχή δάνειο ύψους 100.000 ευρώ με τους ίδιους όρους που συνοδεύουν το δάνειο του υπουργού της Κυβέρνησης. Είναι προβληματικό σε μια εποχή τραπεζικής ασφυξίας να μην δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις για τους όρους που δανειοδοτήθηκε ένας υπουργός της κυβέρνησης, είπε και τόνισε ότι το καθεστώς της ασυλίας των βουλευτών, άρα και των υπουργών, παραμένει προβληματικό, λέγοντας ότι σε περίπτωση που έρθει το θέμα της ασυλίας του κ. Πολάκη στη Βουλή αυτός πάλι που θα αποφασίσει θα είναι η κυβερνητική πλειοψηφία.. Γι’ αυτό το Ποτάμι επιμένει στην πρότασή του, η ασυλία στους βουλευτές να μην μοιράζεται από τους βουλευτές, αλλά να είναι απόφαση ενός δικαστικού συμβουλίου σε επίπεδο εφετών. Δυστυχώς όμως, όπως επεσήμανε, αυτή η τόσο λογική και σύγχρονη πρόταση απορρίφθηκε, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.