Τοσουνίδης για Κουίκ: Η έδρα ανήκει στους ΑΝΕΛ

Τοσουνίδης για Κουίκ: Η έδρα ανήκει στους ΑΝΕΛ

«Το κόμμα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να την καλύψει ή να την αφήσει κενή»

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει για την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε άκυρη και ανυπόστατη την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έλαβε την έδρα του Παπαχριστόπουλου, επικαλούμενος άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Μάλιστα απέστειλε σχετική επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Η έδρα ανήκει στους ΑΝΕΛ, το κόμμα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να την καλύψει ή να την αφήσει κενή, είναι κάτι που επιτρέπεται συνταγματικά και δεν έγινε» είπε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης μιλώντας στον Αντέννα.

Όπως εξήγησε, οι ΑΝΕΛ ζητούν το θέμα να παραπεμφθεί στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, επειδή ο Τέρενς Κουίκ ούτε έχει διαγραφεί ούτε έχει παραιτηθεί, και παράλληλα την έδρα την έλαβε λόγω της κατάταξής του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Σε κάθε περίπτωση η έδρα και η σειρά κατάταξης βρίσκεται στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης. «ΟΙ ΑΝΕΛ δεν διαλύθηκαν, από τα ψηφοδέλτια του κινήματος αναδείχθηκε ο κ. Κουίκ, ο οποίος ακροβατεί αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε μετά την ορκωμοσία του πως θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας της. «Πραγματικά πιστεύω πως μέσα στο πολιτικό στερέωμα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά» σχολίασε.