Σκληρή επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κανείς στην Ελλάδα δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών»

Επίθεση και έντονη κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον Βόλο η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, τόσο για την Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για την εν γένει πολιτική που ακολούθησε ως σήμερα ,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Η κα. Γεννηματά αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «μια ευκαιριακή πλειοψηφία επικύρωσε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, κρατά ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού, παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα, δηλαδή αναγνώρισε μακεδονικό έθνος. Παρέδωσαν όλα τα όπλα που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εξασφαλίσει για τη χώρα μας το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία. Έλεγε τότε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι θέμα ονόματος, αλλά οι Σκοπιανοί θέλουν το όνομα της Μακεδονίας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα στημένο μακεδονικό κράτος που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια, την Μακεδονία και το Πιρίν. Έλεγε λοιπόν ότι δεν είναι ζήτημα ονόματος, αλλά ζήτημα εθνικού κινδύνου εις χρόνο μακρόν. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κανείς στην Ελλάδα δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και τις ευθύνες προσωπικά του κ. Τσίπρα, όσα επιδόματα και αν τάξει, όσες ανέξοδες υποσχέσεις κι αν δώσει πανικόβλητος, οδεύοντας στο δρόμο για τις εκλογές. Σήμερα ενοχλήθηκε στη Βουλή γιατί του είπα ότι το στοίχημα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά θα τον ακολουθεί για πάντα. Ό,τι και να κάνει δεν πρόκειται να ξεφύγει».

Η κα. Γεννηματά συνέχισε την επίθεσή της τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «προσπάθησε και σήμερα να δημιουργήσει εντυπώσεις προοδευτισμού. Αυτό κάνει το τελευταίο διάστημα με το ρεσάλτο που επιχειρεί στην παράταξή μας. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών, διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι απλά ένα θέμα νομής της εξουσίας, αλλά ότι το διακύβευμα το μεγάλο είναι αν θα υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να εξασφαλιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν θα επικρατήσει ο διχασμός και η πόλωση που οδηγούν σε νέες περιπέτειες τη χώρα διότι αυτός είναι ο δρόμος που δείχνουν στον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δύο συντηρητικές δυνάμεις».

Η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, λόγω της ψηφοφορίας στην Βουλή, έφθασε στον Βόλο τα μεσάνυχτα για να μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος όπου παραβρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές στην Μαγνησία, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με την υποστήριξη του «ΚΙΝ.ΑΛ»

Παρακαλούμε περιμένετε ...