«Εθνικό έγκλημα η υπογραφή εν κρυπτώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» – Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

«Εθνικό έγκλημα η υπογραφή εν κρυπτώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» – Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Δείτε ζωντανά την συζήτηση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

«Εμείς ουδέποτε εγκρίναμε να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία στη γείτονα χώρα και σε αυτή την ξεκάθαρη και αμετακίνητη θέση παραμένουμε. Διαφωνήσαμε με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαφωνούμε και με τη νομιμοποίηση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων υπό την ονομασία αυτή».

Αυτό τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, στη Βουλή κατά τη συζήτηση της «Κύρωσης του Πρωτοκόλλου για την προσχώρηση στην Ατλαντική Συμμαχία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκανε ένα πολιτικό και εθνικό έγκλημα υπογράφοντας εν κρυπτώ τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία, όπως είπε, ήταν οι αρχιτέκτονες της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

Ο κ. Κατσίκης απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του κόμματός του ότι, ενώ μπορούσε, δεν απέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για πολύ μελάνι που έχει χυθεί.

«Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε και έγινε νόμος. Κάνατε μια γρήγορη και εν κρυπτώ συμφωνία. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα την αποτυπώσουν με τα πιο μελανά χρώματα. Η εκκίνηση, όμως, δεν προδικάζει πάντα το αποτέλεσμα και εμείς με νύχια και με δόντια θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε όσα εσείς μας παρουσιάζεται ως τετελεσμένα. Ανενδοίαστα μας κοροϊδεύετε. Δεν θα σιωπήσουμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί υπάρχουν περιθώρια για αντίσταση», υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Δεν θα μείνει αναπάντητη η πολιτική σας αγυρτεία και θα αποκαλύψουμε το μέγεθος του πολιτικού σας αμοραλισμού. Δεν θα σιωπήσουμε. Μην ευελπιστείτε σε αυτό».

Ακόμα, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για υπερψήφιση της Συμφωνίας «από μια ετερόκλητη και επίπλαστη πλειοψηφία», μια συμφωνία, όπως είπε, «που δεσμεύει τη χώρα, την ίδια ώρα που οι γείτονες νομιμοποιημένοι πια, εξακολουθούν να την αδειάζουν απροκάλυπτα χωρίς να αποποιούνται τις επεκτατικές και αλυτρωτικές τους βλέψεις».

Τέλος, ο κ. Κατσίκης καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία, παραπλάνηση και κυνισμό εξουσίας, ενώ έκανε λόγο και «για μερική κώφωση εθελόδουλων εξαρτημένων βουλευτών».