«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η προσχώρηση των έξι στον ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η προσχώρηση των έξι στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαξίμου και Πειραιώς επιδόθηκαν σε πόλεμο ανακοινώσεων μετά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που αποκτά η κυβέρνηση

Υψηλοί τόνοι με βαρείς χαρακτηρισμούς ακολούθησαν τις επιστολές των έξι βουλευτών, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τις οποίες γνωστοποιούν στο προεδρείο της Βουλής, ότι στο εξής η ψήφος τους θα προσμετράται υπέρ της συμπολίτευσης, όπου δεν ζητείται ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα». Επισημαίνουν δε, ότι «αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα, μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ.κ Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται, ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο twitter αναφέρει: «Η θεσμική κατρακύλα και ο παραλογισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχουν τέλος. Οι πρόθυμοι έξι βουλευτές δηλώνουν προκαταβολικά, ότι υπερψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, πριν τα δουν, σε οποιοδήποτε θέμα κι αν αφορούν. Ούτε στα Σοβιέτ!».

Σε υψηλούς τόνους και η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα τη δήλωση των έξι βουλευτών, ότι θα ψηφίζουν εφεξής τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, όπου δεν ζητάται ονομαστική ψηφοφορία, ανέφερε ότι «η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί». Προσθέτει δε, ότι «ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί».

«Ζούμε εποχές παρακμής» δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας επίσης χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση στηρίζεται σε περιμαζώματα και αυτό δεν περιποιεί τιμή στον Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη, ότι «αυτήν την περίοδο γράφεται μαύρη σελίδα για τη χώρα. Πολιτικοί που δεν τους ενώνει τίποτε, παρά μονό η εξουσία, είναι αυτοί που δίνουν ανάσα στην κυβέρνηση».

«Οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός»

Άμεση ήταν η αντίδραση στην επίθεση από τη ΝΔ της κυβέρνησης, πηγές της οποίας ανέφεραν, ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».

Για «χυδαία επίθεση» προς τους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατηγορεί τη ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Σε ανάρτηση της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, αναφέρει ότι «η χυδαία επίθεση της ΝΔ στους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι αποκαλυπτική, τόσο της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις».

«Η εικόνα μετά τις επιστολές των έξι βουλευτών, είναι σαφής», εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Προσθέτει δε, ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να προχωρήσει σταθερά η ανάκαμψη της οικονομίας και όλα τα δρομολογημένα θετικά κοινωνικά και αναπτυξιακά μέτρα». «Το σχέδιο "ρίχτε τον Τσίπρα" ναυάγησε και πάλι» καταλήγει στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης.