Στην Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρας

Θα ξεναγηθεί στο ιστορικό μνημείο

Την ιστορική Αγία Σοφία θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία που ξεκινά αύριο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του news, θα επισκεφτεί ιδιωτικά το ιστορικό μνημείο του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, πριν πάει στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι να πέσουν οι τόνοι και να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σχετική πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα και θα ακολουθήσουν συνέντευξη Τύπου και δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Ερντογάν.

Την επομένη, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης αναφέρθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη «σιωπηλή», από το 1971, Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.