Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής κατά το δοκούν

Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής κατά το δοκούν

Τι είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τις εκλογές και τα εθνικά θέματα

Την αντίθεσή του στην αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικών Ομάδων εξέφρασε από την Πάτρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Για Το Ποτάμι δεν είναι τα καλά και συμφέροντα για αυτό ακριβώς είπα από την πρώτη στιγμή, ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να δώσουν την δυνατότητα σε τρεις βουλευτές να συστήνουν κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως δεν μπορεί να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα με δανεικούς βουλευτές» είπε ο κ. Θεοδωράκης. Πρόσθεσε δε, ότι «μπορεί για κάποιους να ακούγεται λίγο παράλογο, ότι για άλλη μια φορά δεν υποστηρίζουμε κάτι που μας συμφέρει, αλλά για εμάς οι αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα την ώρα, ανάλογα την ημέρα, ανάλογα τον άνεμο. Θα επιμείνουμε να δουλεύουμε και έξω από τη Βουλή και μέσα από στη Βουλή για αυτά που θεωρούμε σημαντικά».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι «όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξήσει την αποφασιστικότητά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις Ευρωεκλογές, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις εθνικές εκλογές και είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες την επόμενη ημέρα και να προτείνουμε λύσεις αληθινές στον ελληνικό λαό. Όχι με τον ίδιο παλαιό, παλαιοκομματικό τρόπο που επιλέγουν τα κόμματα εξουσίας».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, υπογράμμισε ότι από μία έχουμε μια κυβέρνηση που ξοδεύει διπλωματικό κεφάλαιο υποστηρίζοντας τον Μαδούρο και από την άλλη τη ΝΔ να αλλάζει στάση στο Μακεδονικό διολισθαίνοντας στον εθνικολαϊκισμό. «Η Ελλάδα για άλλη μια φορά είναι όμηρος της μικροπολιτικής. Από την μια έχουμε μια κυβέρνηση που εξαντλεί το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας κάνοντας πολιτική υπέρ του Μαδούρο και από την άλλη έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία κάνει επαναστατική γυμναστική στη Βουλή και τα προβλήματα τρέχουν στην οικονομία, την αγορά και η κοινωνία προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Το Ποτάμι θα επιμείνει να διαφέρει από όλους τους άλλους. Θα επιμένουμε να λέμε τα σημαντικά και όχι τα ασήμαντα κομματικά, ως σημαντικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «το Ποτάμι νομίζω ότι είναι το μόνο καθαρό κόμμα σ' αυτή την υπόθεση. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρη άποψη για την συμφωνία με τους γείτονές μας σε ανύποπτο χρόνο. Όπως όλοι θυμάστε το Ποτάμι από το 2014 είχε πει, ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί και μόλις εμφανίσθηκε η τελευταία προσπάθεια, είπαμε ότι εμείς δεν θα δειλιάσουμε απέναντι στους λαϊκιστές, του εθνικιστές τους πατριδικάπηλους».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στη ΝΔ, λέγοντας ότι «εμείς δεν αλλάξαμε άποψη ποτέ. Όλοι αυτοί που αλλάξαν άποψη, θα πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, γιατί αλλάξαν άποψη. Σας θυμίζω ότι τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ κατ' εποχές είχαν υποστηρίξει την σύνθετη ονομασία. Και ξαφνικά για κάποιο λόγο, ένα αόρατο χέρι τους έσπρωξε σε ένα όχι εθνικολαικιστικό. Πρέπει να δώσουν μια απάντηση στον ελληνικό λαό, γιατί άλλαξαν άποψη».