«Δώσαμε 1,85 δις και δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα»

«Δώσαμε 1,85 δις και δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα»

Η Ρένα Δούρου κάνει τον απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Στο πλαίσιο της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας με θέμα «4 χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της «πρώτης αριστερής διοίκησης στη μεγαλύτερη Περιφέρεια του τόπου και μία από τις σημαντικότερες της Ευρώπης» ενώ στάθηκε στους στόχους αυτής και των συνεργατών της: «στη Διοίκηση της Περιφέρειας επιχειρήσαμε και επιχειρούμε να αλλάξουμε το υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, εγκαθιδρύοντας ένα νέο μοντέλο διοίκησης που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης και δείχνοντας στην πράξη το νέο ήθος». Επίσης σχολίασε: «Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα μικρά και μεγάλα, ξεβολέψαμε καταστάσεις, δείχνοντας την πραγματική θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για αυτό και δεχθήκαμε και δεχόμαστε και θα δεχθούμε τους επόμενους μήνες λυσσαλέα κριτική».

Στη συνέχεια της παρέμβασής της, η κα. Δούρου αναφέρθηκε με αναλυτικά στοιχεία στα πεπραγμένα των τελευταίων ετών: ««Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής και τα κοινωνικά έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια και εντάξαμε και ωριμάσαμε 845 έργα συνολικού ύψους 1,85 δις που αποτελεί το 86% του Τεχνικού Προγράμματος, ουσιαστικά έχουμε αλλάξει όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα που βρήκαμε από την προηγούμενη Διοίκηση», τόνισε μεταξύ άλλων. Προσθέτοντας ότι «έχουμε προχωρήσει σε 168 αντιπλημμυρικά έργα, μισού δισεκατομμυρίου ευρώ» και ότι «χάρη στον τρόπο που λειτουργήσαμε υπηρεσιακοί και αιρετοί είναι θέμα μηνών να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα για πρώτη φορά από τότε που η Μάνδρα οικοδομήθηκε».

Καταλήγοντας, η Περιφερειάρχης μίλησε για το όραμα δημιουργίας της Αττικής Ριβιέρας και της συνολικής αλλαγής εικόνας τoυ νομού: «Σήμερα στην Αττική λειτουργούν 327 εργοτάξια που δίνουν δουλειά σε ανθρώπους, που τονώνουν τις τοπικές αγορές, που αλλάζουν τις τοπικές κοινωνίες… Δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής με την κομβικής σημασίας παρέμβαση στον Φαληρικό όρμο».

Στην εκδήλωση -μεταξύ άλλων- συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.