Ρήγας: Μεταξύ των αξίων επιλέγονται οι αξιότεροι

Ρήγας: Μεταξύ των αξίων επιλέγονται οι αξιότεροι

Σύγκρουση Μαξίμου-ΝΔ για τις κρίσεις στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων

«Μετά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δημόσια Διοίκηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απόπειρα πλήρους κομματικοποίησης του κράτους με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις επικείμενες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Και μάλιστα λίγους, μόλις, μήνες πριν το τέλος της, σε μια προφανή προσπάθεια να διαμορφώσει τετελεσμένα», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η αποστράτευση ικανών αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος πλήττει τις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά σε μια ευαίσθητη περίοδο για την πατρίδα μας.

«Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει το γεγονός και καταθέτει ερώτηση στον υπουργό 'Αμυνας, ώστε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να δώσει απαντήσεις για τους λόγους αποστράτευσης ικανών Ελλήνων Αξιωματικών», προσθέτει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε επί της ουσίας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δήλωσε σχετικά τα εξής: «Είχαν δύο χρόνια να γίνουν κρίσεις. Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν με αξιοκρατικό τρόπο, όλοι όσοι έχουν αναλάβει είναι εξαιρετικά ικανοί  αξιωματικοί. Στην κορυφή της πυραμίδας, προφανώς υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν ξαναπεράσει τη διαδικασία των κρίσεων, που έχουν επιλεγεί όλα αυτά τα χρόνια και κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Κάποιοι από αυτούς θα φθάσουν και στην κορυφή.

Δεν είναι δυνατόν όλοι να φθάνουν στην κορυφή. Εγώ θεωρώ όλους τους αξιωματικούς άξιους. Κάποιοι έπρεπε να επιλεγούν. Δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι ξεκινάνε ανθυπολοχαγοί να γίνουν αρχηγοί. Κάποιοι τερματίζουν, δεν μπορεί να μένει στάσιμη η επετηρίδα. Από κει και πέρα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας εξηγώ ξεκάθαρα: Υπάρχει το ΚΥΣΕΑ, το

Συμβούλιο Αρχηγών το οποίο κάνει τις επιλογές. Υπάρχουν κριτήρια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κριθεί και είναι άξιοι στρατηγοί και έχουν διοικήσει ισχυρότατες μονάδες, έχουν μεγάλη εμπειρία στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε κρίσιμες περιοχές. Άρα δεν υπάρχει κάτι που να απομειώνει την ενίσχυση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων από μεριάς ηγεσίας. Μάλιστα μέσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης. Μεταξύ των αξίων επιλέγονται οι αξιότεροι».