Τσίπρας στο υπουργικό: Κατώτατος μισθός στα 650 ευρώ

Τσίπρας στο υπουργικό: Κατώτατος μισθός στα 650 ευρώ

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να εγκρίνουν την αύξηση

Στα 650 ευρώ θα διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση του υπουργείου Εργασίας που διατύπωσε ο ίδιος για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. «Σας καλώ, λοιπόν, σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα. Να εγκρίνετε την πρότασή μου να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός στα 650 ευρώ μηνιαίως» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού προς την κυβέρνηση.

Η εισήγηση εγκρίθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. Έτσι από την 1η Φεβρουαρίου, όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ. Η αύξηση αυτή αγγίζει το 11%.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Για όλους εκείνους και εκείνες που την περίοδο της κρίσης είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται σε ένα βράδυ κατά 22% και 32%, για όλους όσοι πέρασαν στο βάναυσο καθεστώς του υποκατώτατου μισθού».

«Από την πρώτη στιγμή της δικής μας διακυβέρνησης είχαμε επισημάνει την κομβική σημασία που έχει για εμάς ο μισθός. Είχαμε επισημάνει ότι η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και ο στρατηγικός στόχος περιορισμού των ανισοτήτων περνά μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την ενίσχυση της μισθωτής εργασίας, της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

1
σχόλιο
  1. avatar M59

    Διαψεύδονται οι κασσάνδρες που επένδυσαν στην καταστροφολογία , ένα ένα πέφτουν τα επιχειρήματά τους, σαν πύργοι στην άμμο.
    Το κατεστημένο βοά ανίσχυρο στο περιθώριο της μοναξιάς του!!!
    Πίσω έρχεται και το ζεστό ......μη βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα κατά το δοκούν .Ο Οκτώβριος είναι ακόμη μακρυά ........

Παρακαλούμε περιμένετε ...