Γιουχαΐσματα, πλακάτ, φωνές και… φιλιά την ώρα που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών

Γιουχαΐσματα, πλακάτ, φωνές και… φιλιά την ώρα που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών

Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και της Χρυσής Αυγής

Σε μια γεμάτη ένταση συνεδρίαση η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τελικά η Συμφωνία υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους, όχι όμως χωρίς παρεκτροπές που προκάλεσαν τις παρεμβάσεις, σε έντονο τόνο, του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Φωνές αλλά και αποδοκιμασίες ακούστηκαν την ώρα που γινόταν η ανάγνωση των ονομάτων κάποιων βουλευτών καθώς και το αν ψήφισαν «ναι» ή «όχι» στη Συμφωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν από τα έδρανα των ΑΝΕΛ την ώρα που ακούστηκε το όνομα της υπουργού Πολιτισμού, Έλενας Κουντουρά, και το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών που είπε. Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την κ. Κουντουρά χαμογελαστή να στέλνει φιλιά λίγα λεπτά αργότερα.

Έντονο ήταν το επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν ο πρόεδρος της Βουλής ακύρωσε την ψήφο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση ο οποίος είπε «όχι στην προδοσία».

Η απόφαση του κ. Βούτση προκάλεσε έντονη αντίδραση από τους βουλευτές της ΧΑ. Όπως εξήγησε ο κ. Βούτσης, η ψηφοφορία έγινε για «ναι, όχι ή παρών» και δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψιν η ψήφος του κ. Μπαρμπαρούση. «Δεν θα αφήσω να γίνει επεισόδιο» είπε ο κ. Βούτσης απαντώντας στις αντιδράσεις του κ. Κασιδιάρη για την ακύρωση της ψήφου του κ. Μπαρμπαρούση. Τελικά ο πρόεδρος της Βουλής προσμέτρησε ως αρνητική την ψήφο του κ. Μπαρμπαρούση.

Το πλακάτ που έβγαλε βουλευτής την ώρα που ψήφιζε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πλακάτ σήκωσε την ώρα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέσα στην αίθουσα της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Στο πλακάτ έγραφε «Δεν φταίει η Δημοκρατία».

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής ο οποίος ζήτησε από το βουλευτή να κατεβάσει το χαρτί και να ψηφίσει. Ο κ. Σαρίδης ψήφισε τελικά «όχι».