Τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή και η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή και η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι ποσοστό των ψηφοφόρων θέλει πρόωρες εκλογές

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Διαβάστε και τη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε σήμεραΠόσα κόμματα βάζουν στη Βουλή οι ψηφοφόροι και ποια κυβέρνηση επιλέγουν

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 33%, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 10,5%, ίδια με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου μήνα), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, και η Ένωση Κεντρώων με 2%. Ποσοστό 1% συγκεντρώνουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 37 μονάδων), ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα («κανένας» απαντά το 32%).

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη, στη δημοσκόπηση, ως προς το πότε πρέπει να γίνουν οι επόμενες εκλογές, με το 39% να διαφωνεί με την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 30% θέλει άμεσα εκλογές.