Βούτσης: Οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν έχουν συγκροτήσει Κ.Ο.

Βούτσης: Οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν έχουν συγκροτήσει Κ.Ο.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε γιατί έγινε κλήρωση μεταξύ των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν εσχάτως

Εξηγήσεις έδωσε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την διαδικασία της κλήρωσης που εφαρμόστηκε, για την πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας μετά την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και απαντώντας στις κατηγορίες περί αντισυνταγματικότητας και παραβίασης της Επιτροπής της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές μολονότι μέχρι σήμερα ήταν δέκα, δεν είχαν συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη Βουλή, ώστε να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν οι ίδιοι αποφάσεις για την εκπροσώπησή τους, τόσο στο προεδρείο, όσο και στις Επιτροπές της Βουλής. Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης, οι δέκα ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές, καταλάμβαναν ήδη θέσεις σε Επιτροπές, ανάμεσά τους ο κ. Δανέλλης, ο οποίος αν και ήταν ήδη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, δεν παρέμεινε σε αυτή μετά από ενστάσεις. Είπε δε, ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής, οι δύο κενές θέσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας θα έπρεπε να πληρωθεί από τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν τελευταία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, η διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου επικοινώνησε με τους κ.κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Σπύρο Λυκούδη, Γιώργο Αμυρά, Γιώργο Μαυρωτά, Σπύρο Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανό. Από αυτούς, ο κ. Αμυράς με επιστολή του γνωστοποίησε, ότι επιθυμεί να παραμείνει στις δύο άλλες Επιτροπές, που συμμετείχε ήδη και οι κ.κ. Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος και Λυκούδης δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Έτσι, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, έγινε κλήρωση μεταξύ των τριών τελευταίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και από αυτήν προέκυψαν οι κ.κ. Μαυρωτάς και Δανέλλης.