Καμμένος για Συμφωνία Πρεσπών: Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένο

Καμμένος για Συμφωνία Πρεσπών: Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένο

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας»

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ευθύνη που φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε:

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας… Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη» ανέφερε ακόμα.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο» παρατήρησε.

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως εάν ο Αλέξης Τσίπρας κρατήσει τους υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τότε «δεν θα μπορέσει να ξαναπεράσει νομοσχέδιο».

Αναφερόμενος σε Κουντουρά, Κόκκαλη και Κουίκ. Ανέφερε πως Κουντουρά και Κόκκαλης τόνισε πως είχαν συμφωνήσει μαζί του για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ξαφνικά άλλαξαν στάση και τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως παρ’ ότι τον έκανε δύο φορές υπουργό, εκείνος χρησιμοποιήσει αυτές τις θέσεις για να τον «χτυπήσει» και να του γυρίσει την πλάτη.