Θεοδωράκης: Υπέρτερο το πατριωτικό καθήκον από το κομματικό

Θεοδωράκης: Υπέρτερο το πατριωτικό καθήκον από το κομματικό

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε, ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά και όχι στα βόρεια σύνορά μας

Υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε ανοιχτά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ Alpha.

Ό[πως είπε «ως κόμμα έχουμε μία γραμμή. Στηρίζουμε μία λύση στα βόρεια σύνορά μας, γιατί θεωρούμε, ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά και όχι στα βόρεια», τονίζοντας ότι «το πρόβλημα πρέπει να λυθεί». Όσον αφορά στο αν η ψήφος αυτή ερμηνεύεται ως στήριξη στην κυβέρνηση, είπε ότι «δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, είμαι περισσότερο, γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι, για να παραμείνει η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα, αλλά το συμφέρον της πατρίδας».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ακόμη, ότι «περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση» και συμπλήρωσε, ότι «από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν "Μακεδονία"» και τόνισε ότι «έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία».

Ερωτηθείς γιατί προχώρησε στη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, ανέφερε ότι «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει, πως όποιος την δίνει, στηρίζει από δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό, τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση». Καταλήγοντας είπε, ότι «δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό».