Θεοδωράκης: Οι βουλευτές που είδαν «συριζαϊκό» φως κρύβονται

Θεοδωράκης: Οι βουλευτές που είδαν «συριζαϊκό» φως κρύβονται

Αιχμές από τον επικεφαλής του Ποταμιού για τους έξι που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με την επισήμανση ότι «τέσσερις από τους έξι βουλευτές, που ξαφνικά είδαν το "συριαζαϊκό" φως και δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, κρύβονται και δεν μιλούν», άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
.
«Αρνούνται να εξηγήσουν στο Κοινοβούλιο την ψήφο τους και στους ψηφοφόρους τους τι είναι αυτό που τους κάνει να συντάσσονται, χωρίς όρους, με την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει την κυβέρνηση και δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης» υπογράμμισε. Διερωτήθηκε δε, αν «οι βουλευτές του κ. Καμμένου που θα προστεθούν σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους;», σημειώνοντας πως σε λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας θα ψάχνει μία νέα πλειοψηφία.

Μιλώντας για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία το Ποτάμι δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσει, είπε «για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες, δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μετεγγραφές των βουλευτών, προτείνοντας ότι κάποιος δεν μπορεί να εντάσσεται σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ έχει εκλεγεί με άλλη, όσο κρατά η θητεία του. «Όλοι είμαστε πολέμιοι των μεταγραφών, ας συμφωνήσουμε σήμερα, ότι δεν θα ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα. Έχει μία σημασία και για τους πολίτες που μας παρακολουθούν, δείχνει ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας» είπε.