Καμμένος: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία»

Καμμένος: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία»

Προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να υποβάλει πρόταση μομφής με τον όρο ότι θα δεσμευθεί για μη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Επέμεινε σε «καμία χρήση του όρου "Μακεδονία"» ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ Star, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία».

«Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει τώρα, αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. «Επιμένουμε: καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» πρόσθεσε. Ωστόσο, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

Αποστάτες και προδότες όσοι φεύγουν από τους ΑΝΕΛ

«Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν» τόνισεο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Και μόνος μου να μείνω, τα ίδια θα λέω» σημείωσε, για να επιτεθεί στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα, υιοθετώντας ουσιαστικά τα περί «απαγωγής» βουλευτών. «Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα, σε αυτούς που φεύγουν από μένα» υπογράμμισε. «Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα» ήταν το «καρφί» του προέδρου των ΑΝΕΛ. Χαρακτήρισε, ωστόσο, «έντιμη» την στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, καθώς όπως είπε «είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής τι θα κάνει».

Επίθεση σε Κουντουρά και Κόκκαλη

«Θα παλέψω να μην υπάρξει το 151» είπε και συμπλήρωσε ότι «αύριο στο Κοινοβούλιο θα τεκμηριώσω τη στάση μου. Αυτή την κυβέρνηση εγώ τη γέννησα και την κράτησα μαζί με τον Τσίπρα, κρατώντας ένα πολύ ιδιαίτερο υπουργείο. Έλεγαν θα καταργηθούν οι παρελάσεις και οι εικόνες, οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες μπήκαν στο εθνόσημο, δεν έγιναν αυτά. Η κυβέρνηση τώρα ζητά εμπιστοσύνη για τις Πρέσπες, σε αυτό δεν έχει τη δική μας στήριξη. Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τσίπρα, αλλά δεν τα κατάφερα» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Επιτέθηκε δε στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη λέγοντας «αν κάποιοι αποστάτησαν με αντάλλαγμα την έδρα τους, λυπάμαι πάρα πολύ. Η κ. Κουντουρά με πρόδωσε και μένα και τους ψηφοφόρους της και ο κ. Κόκκαλης μέχρι να πάει στην Κίνα, έλεγε πως δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πει ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Η ψήφος εμπιστοσύνης, ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, που τη συνδέει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι πονηρό, το γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και στο όνομα και δεν πάει στο ότι καταργείται το erga omnes. Η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση, με αυτή που έφερε ο Κοτζιάς. Η Συμφωνία είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ψηφιστεί με 180 βουλευτές. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει τις πολιτικές προτεραιότητες».