Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη

«Αν ήθελαν οι ΑΝΕΛ να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ζητούσαν εκλογές»

Την πλήρη στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε από την Κίνα όπου βρίσκεται ο εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ βουλευτής και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης ανακοίνωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πως θα ανεξαρτητοποιηθεί από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο «για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια» ωστόσο, όπως είπε «ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία». Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε μέσω Twitter την «απομάκρυνση» του κ. Κόκκαλη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Κόκκαλης «δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα της Μακεδονίας» και προσθέτει ότι αν ήθελαν οι ΑΝΕΛ να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ζητούσαν εκλογές.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε πως πάντα κινείται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κρατά χαμηλούς τόνους.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.»